2023-06-12
我今日同老友特登去咗長沙灣元州商場嘅炯記餐室食飯,因為之前吃過真心好食,所以食過翻尋味。👌🏻我哋叫咗太子鵝油撈面同埋鹽焗手撕雞,都好好食,特別係鵝油撈面,鵝油香味好濃郁,面條又有彈牙口感,真係唔錯。😋手撕雞就一定係必點菜色,雞肉又嫩滑,麻油味道啱啱好,淡淡肉!🤩🤩然後我地又叫咗鹽焗雞腎,令人驚喜嘅係雞腎一爽口不硬,唔會有腥味,同埋鹽焗味道正好,唔會太鹹。秘制牛腩都好好食,d醬汁滲透曬入d牛腩度,牛肉味道都好濃郁。加埋一份時菜同涼拌黑木耳,菜嘅份量都好啱,食落去清爽唔膩口。👍🏻餐廳環境都幾舒適,啱哂同朋友傾下計。我地都坐左一個多鐘,🍻 地點又好方便,就喺元州商場地下,搭地鐵都好易搵。整體黎講,炯記餐室係一個值得嚟試嘅地方,下次有機會我都係會再去。😊炯記餐室 (長沙灣)長沙灣元州街303號元州商場地下G07號舖
炯記餐室 (長沙灣)
長沙灣元州街303號元州商場地下G07號舖