2018-07-30 1735 views
相信燒味都係香港特色食物之一,都應該無乜香港人係未食過呢日朋友陪我出黎深水埗買電腦野之後就行左陣西九龍,行完見肚餓又突然好想食燒味,所以就近近到搵左間有燒味食既茶餐廳除左燒味之外,快餐 常餐炒粉麵呢啲都係茶記必備既唔知係咪肚餓呢,好似樣樣都好吸引咁!!!落完order就即該黎左兩碗例湯朋友當日要左碟“涼瓜斑腩炒河”HKd$50,而我就要左碟“乳豬三寶飯”HKd$65朋友話佢個斑腩河炒得好夠鑊氣又大碟,我既三寶飯都係足料又大碟,賣相已經好吸引揀左拼叉燒同燒肉,叉燒半肥瘦,又淋又香,燒肉層層分明,個皮仲脆卜卜架而啲乳豬都係脆到不得了,連個半隻咸蛋都係流黃架,全碟飯都好高質,所以我咁大碟飯都食食下咁K.O左成碟食飽飽之後見啲燒味咁正就諗住斬啲料返去孝敬下女皇同大帝見到啲到既燒鵝唔貴啵,平時見到都要四五百蚊隻,呢度HKd$380就有全隻,仲要大大隻脹卜卜咁所以就決定斬半隻(HKd$190)返去加加餸啦師傅手起刀落,好快就斬完呢半隻燒鵝隻燒鵝醃得好入味,食落既鵝肉嫩而札實,一啲都唔梅,正呀真心推薦大家去試下佢地既燒味,又靚又抵
相信燒味都係香港特色食物之一,都應該無乜香港人係未食過

除左燒味之外,快餐 常餐炒粉麵呢啲都係茶記必備既

唔知係咪肚餓呢,好似樣樣都好吸引咁!!!
落完order就即該黎左兩碗例湯

食飽飽之後見啲燒味咁正就諗住斬啲料返去孝敬下女皇同大帝

所以就決定斬半隻(HKd$190)返去加加餸啦

師傅手起刀落,好快就斬完呢半隻燒鵝

隻燒鵝醃得好入味,食落既鵝肉嫩而札實,一啲都唔梅,正呀

真心推薦大家去試下佢地既燒味,又靚又抵
Type of Meal
Lunch