2020-06-05 120 views
天氣咁熱,夜晚食完飯後想再食多個甜品,住附近既朋友推薦民泰街有間甜品好好食,一心諗住係西式甜品,點知坐低先發現係港式甜品為主,場內仲貼滿老闆同明星既合照🤣睇左陣menu發現同普通港式甜品店冇乜分別,就決定參考下推薦甜品有咩好推介,一望就見到有一個 楊枝甘露牛奶雪糕,留意到佢標明牛奶雪糕係gelato,懷住滿心期待既我係冇失望架!佢既楊枝甘露講真係麻麻,芒果同沙田柚都非常酸苦,但係佢既牛奶雪糕極好食,濃香奶味又口感軟滑,成功拉返唔少分數!我朋友就點左西瓜涼粉,冇特別所以唔介紹了,如果以後黎到呢區,想食甜品應該會搵其他甜品店try try, 因為呢間肯定唔會再encore了😝 (同時留意到場內基本上係講普通話既食客,唔通佢係一間遊客指南上既香港推介糖水鋪?咁就不得而知了!)