2009-01-01 10 views
除夕早收工,諗唔到食乜就近近地去outback算數.由於訂座已full,要walkin先到先得先搵到位6點鐘一去到門口已經發覺有d唔對路,個名下面多左句野,好似轉左營運公司一樣內裡裝修無變但d檯密過以前好多,侍應人數不足,點菜都要叫左三次先有人黎寫唔駛半小時已滿座,出面好多人等位係香港開左咁多年,幫襯過幾間分店,水準一年比一年失色已經算數,但岩岩呢餐真係夠晒驚嚇點左一個炸洋蔥,兩個湯,一個沙律,一個西冷牛扒,一個魚,兩杯cocktail上菜唔係快呢樣好正常,但如果要90 分鐘內埋單離座,咁佢地上菜既速度就係偏慢先上炸洋蔥,味道ok,不過老婆唔太喜歡食就無法,沙律麻麻,湯幾好,麵包都ok但想飲野就有排等,cocktail叫左40分鐘先上到黎,要叫住兩杯水飲住先主菜先夠驚嚇,第一份黎既係牛扒,我叫左五成熟,我一刀切落去,未切完已經叫侍應過黎份扒係完全熟晒個隻,熟到硬晒,仲乾過中菜個d牛肉,要即時要求更換之後黎既係魚,跟埋配菜同飯,魚本身質素可以接受,不過個汁既味道好似食緊中菜咁連埋個飯一齊食絕對好似食中菜一樣.再換番黎既牛扒都唔係五成熟,起碼係七成熟,不過見佢地換得快同埋無心情就費事再換味
除夕早收工,諗唔到食乜就近近地去outback算數.
由於訂座已full,要walkin先到先得先搵到位
唔駛半小時已滿座,出面好多人等位
連埋個飯一齊食絕對好似食中菜一樣.
味道還可以但連胡椒粉或鹽都無,淨係得個汁比人點,我覺得有d過份
兩份主菜既水準,令我懷疑佢地既廚師可能煮中菜仲叻過煮西餐
cocktail無咩好講,一般ok
五百幾銀埋單,即使除夕預左比人掠水都好,都唔係呢個程度囉
尤其一間原本好好地地既outback,可以攪到今時今日咁既地步,我覺得好可惜