2024-04-22 3168 views
呢間位於佐敦既火鍋店十分方便 地鐵站出行5分鐘就到 裝橫同食物種類都好港式 連湯底既選擇都有十幾款 我地就揀左椰子花膠雞湯🥥海鮮拼盤🦐分別有鮑魚 海蝦 蠔 魷魚~全部都鮮甜 值得一讚係鮑魚好大隻🦪頂級安格斯 手切鮮肥牛🥩 牛肉類都有好多部位可以選擇 我地揀揀呢兩款都好香口 好有牛味 手切肥牛略嫌有點肥~丸類分別嗌左爆醬四寶丸 貢丸 日芥湯包~出面唔多地方有wasabi 味既丸 都幾特別 而醬爆四寶丸有麻辣風味 可以一試👍🏼蔬菜類🥬嗌左金菇 油麥菜 都正常發揮 食得太多肉要食菜隔青~韓國芝士拉麵🇰🇷呢個開頭唔知咩黎 黎到真係好驚喜🫢原來係平時我係超市買開既好味芝士拉麵 我就咁用湯底滾熟左個麵放落碗到加埋芝士粉撈 一如既往咁出色 不必多說 💯整體黎講 食材新鮮抵食 性價比高~店員和藹可親 家族式經營既火鍋店係要多多支持🫶🏻鍋牛 (佐敦)佐敦偉晴街56號偉成大廈地舖#香港#香港美食#打邊爐#自助餐#中菜#西餐#日本菜#食物打卡#相機食先#食好西系列#好食#好好食#鍾意食#打卡餐廳 #打卡美食#食評#foodie#yummy#yummyfood#hongkongfood#hkfoodie

海鮮拼盤🦐

頂級安格斯 手切鮮肥牛🥩

丸類

蔬菜類🥬
嗌左金菇 油麥菜 都正常發揮 食得太多肉要食菜隔青~

韓國芝士拉麵🇰🇷

鍋牛 (佐敦)