2023-12-20 410 views
班啦!今次走去試啲咩嘢?當然要同大家分享下我喺呢間傳統同時新潮既"雞蛋仔天地"嘅食驗啦!🎉 嗰排見佢哋個菜單度寫住「伯爵茶朱古力雞蛋仔」,諗到我果一刻口水直流,想像緊呢個英式風情撞上香滑朱古力,定有嘢睇!真材實料嘅伯爵茶香氣撲鼻,每一啖都夾雜住雞蛋仔嘅蛋香同朱古力嘅香甜,外皮脆得嚟,內裡又係嘅軟綿,啖啖驚喜!跟住仲有個「肉鬆白芝麻雞蛋仔」,佢將中式嘅肉鬆同香港街頭小食玩埋一齊,真係創意滿分!雞蛋仔出爐時,個香味差啲就要我現場就齊件嘢食咗!肉鬆口感鬆化,同白芝麻嘅香濃完美結合,又脆又香,實在係得!點一杯「熱抹茶牛乳」溫暖返個胃,呢款飲品簡直係冬日裡面嘅一抹暖意。嗰抹茶青香攪勻晒入牛乳,每一啖都暖笠笠,照亮我個心靈!🍵走過路過千祈唔好錯過,港式小食都有大智慧,「雞蛋仔天地」真係幫到大家提提神,增增樂!下次我仲要嚟試其他口味,記得keep住佢地嘅新鮮出爐呀!