2021-04-05
本來打算去兆康苑那邊食少少嘢,行下行下見好似呢間都有多士之類,便入去坐了。初時見無冷氣都怕會唔會熱,不過太攰都照坐低先。.🎈環境: 一入去就有熟悉的舊時大排檔感覺,內廳好多位。當時大概下午三點左右,無乜食客。亦有啲近路邊的位仲有一啲枱有街境,港式露天茶座,仲有樹陰,如果換下啲枱櫈,完全可媲美外國嘅露天茶座。我哋坐左呢啲近路邊的位,久不久一陣的涼風吹住好舒服。.🎈餐牌: .我估夜晚先係主打,晏晝仲要係下午茶時間都有簡單餐牌。一般三文治、港式麵及飲品。夜晚就有小菜等。.🎈食物: .👇凍檸樂 $17,這個沒有評分意義便不評了.👇凍檸蜜 $15⭐️⭐️兩星原因是不知是什麼檸蜜,”pet”檸蜜好”傑”好黐笠”,同平時第二度啲檸蜜菜蜜不一樣,搞極都唔溶唔匀,飲晒杯野都無乜味,因檸蜜無溶,另外檸檬無乜肉,無乜檸味。價錢勝在夠平,坐得舒服。叫檸樂或檸水檸茶都應該好啲。.👇餐蛋治 $14 ⭐️⭐️⭐️ 涵不是太多,故沒影相。.👇奶醬多 $10 ⭐️⭐️⭐️💫(3.5分)穩陣之選,花生醬算夠,奶就唔太覺食到同睇到.👇腿蛋米 $21 ⭐️⭐️⭐️好處係應該無味精,原因係比較淡口🎈總結: ✅剛好當日天陰有微風,坐得好舒,又涼涼地,
🎈環境:
亦有啲近路邊的位
🎈餐牌:
夜晚就有小菜等。
🎈食物:
👇凍檸樂 $17,這個沒有評分意義便不評了
👇凍檸蜜 $15⭐️⭐️
👇餐蛋治 $14 ⭐️⭐️⭐️
涵不是太多,故沒影相。
👇奶醬多 $10 ⭐️⭐️⭐️💫(3.5分)
穩陣之選,花生醬算夠,奶就唔太覺食到同睇到
👇腿蛋米 $21 ⭐️⭐️⭐️
好處係應該無味精,原因係比較淡口
🎈總結:
✅剛好當日天陰有微風,坐得好舒,又涼涼地,又有樹陰,又唔覺有蚊,港式露天茶座好舒服
✅價錢平
🆗食物味道屬一般