2011-01-12 158 views
阿波羅鮮果乳酪, 我細細個就聽過呢個名 嗰時最興奮就喺選完生果等職員幫我將雪藏生果同杯純冰硬乳酪放落部機度壓成一杯鮮果乳酪, 直到聽到轟隆隆機器聲(因為職員要用力按個手制令機器內的雪藏生果同杯純冰硬乳酪合二為一), 咁我就知道我所選的幾種生果味究竟係match 唔 match近來食開froyo先諗起這鼻祖, 今日速速去食番杯 葵芳商場這間分店好難找, 要喺商場行好大段路先找到, 鋪頭唔似喺旺地段, 總之好容易會走漏眼今次選士多啤梨及呂宋芒果, 其實水果種類都有十款左右, 除了士多啤梨及呂宋芒果,還有藍莓、荔枝、蜜瓜、哈蜜瓜、椰子等等。 純乳酪味道酸甜適當, 誰也搶不了誰, 雖然正常來說乳酪是由奶品發酵製成, 可是這 純乳酪的奶味不突出, 酸酸甜甜可口宜人。士多啤梨及呂宋芒果果味重而且鮮, 果肉顏色鮮豔成熟,因此我相信它們雪藏前一定是揀手靚貨 清清楚楚睇到喺真生果製成even係雪藏, 但總比某些果味froyo, 都唔知佢地嘅果味係鮮果還是精油加色素一種生果$15, 兩種就$18看來, 我有個新定位了
阿波羅鮮果乳酪, 我細細個就聽過呢個名

近來食開froyo先諗起這鼻祖, 今日速速去食番杯

一種生果$15, 兩種就$18

看來, 我有個新定位了
2011-01-10
Waiting Time
3 Minutes (TakeAway)
$18 (Tea)
  • 鮮果乳酪