2018-10-30
香港一直都比較少有土耳其菜,今日嚟到位於酒店19樓嘅jd euro食晚餐,就可以一試呢個特色菜啦(^^)餐廳除左有食物之外,仲可以飲酒添🍺我地就要左chef suggest dinner set^^ 先上個沙律,好多菜好健康!而且好新鮮爽口,又有番茄仔中和下味道,好fresh😃😃🌈 之後係特色lentil soup💕 chef建議要吱d檸檬汁落去,味道會突出d!未加之前淡左d.似普通蔬菜湯,而加左檸檬酸之後就好順口,味道豐富好多架👍🏻👍🏻👍🏻 跟住係chef 自創嘅小食!有好多炸過嘅蔬菜,配上特色汁,食落唔油又香口,配上薄餅食比較有口感🙆🏻♂️🙆🏻♂️ 而main要左燒雞配薄餅,好嫩滑d雞!又夠juicy~夾番個薄餅食好滋味😽而且有d蔬菜可以搭,冇咁干身😻 另一個係羊架配香草飯💖羊架好大支,充滿油脂,好惹味!帶dd酥味,係接受到嘅,啖啖肉配煙韌嘅飯食好夾🤤🤤 最後要左hot sand coffee😀☕️超特別嘅咖啡!首先佢係冇咖啡因,適合所有人飲!而製作方法好得意. d沙會滾起咖啡,要慢慢煮出嚟,好考功夫🌈☕️味道比較易入口,帶d甜味嘅,冇落野都好好飲💪🏻💪🏻 而家like or shar
餐廳除左有食物之外,仲可以飲酒添🍺
跟住係chef 自創嘅小食! 有好多炸過嘅蔬菜,配上特色汁,食落唔油又香口,配上薄餅食比較有口感🙆🏻♂️🙆🏻♂️
另一個係羊架配香草飯💖 羊架好大支,充滿油脂,好惹味!帶dd酥味,係接受到嘅,啖啖肉配煙韌嘅飯食好夾🤤🤤
最後要左hot sand coffee😀☕️ 超特別嘅咖啡!首先佢係冇咖啡因,適合所有人飲!而製作方法好得意. d沙會滾起咖啡,要慢慢煮出嚟,好考功夫🌈☕️味道比較易入口,帶d甜味嘅,冇落野都好好飲💪🏻💪🏻
而家like or share fb仲有甜品送!係土耳其特色龍鬚糖❤️好鬆化,入口即溶💕💕💕