2015-03-04
今晚居然有四款湯飲,搞到我三心兩意添!見近來經常捱夜、煙酒過多又瞓得唔太好,就飲花旗蔘啦!張單打出黎個名唔同既?原來打錯單,不過價錢一樣。原盅花旗蔘螺頭燉雞湯,熱騰騰噴晒煙送到,未開已經聞到香噴噴。依排成日捱夜天煙又酒,飲花旗蔘同螺頭最啱,特濃湯汁好飲到震呀!足料無欺場,好多湯料呢。螺肉濃郁風味味道,彈彈的又有趙口。冬菇滑彈濃,無敵超好味!雞腳膠膠滑滑,湯汁黏黏的,真係成盅渣都無得剩,好幸福啊!潮式欖菜薑米炒飯,侍應哥哥話佢地出開四季豆唔出薑米喎,咁咪無左個靈魂?好采都肯煮比我食,麻煩晒!即叫即炒鑊氣十足,香氣撲鼻,聞到已經流晒口水,賣相仲好靚仔添。用新鮮飯炒成,功力十足,粒粒乾爽飽滿又均勻,無話一舊舊咁上枱呢。其實係一個齋炒飯黎架,絕對無肉既成份,但香口濃味到不得了!蔥花、欖菜、薑米、雞蛋,就係咁簡單,好好食!撈是拉差辣椒醬好、撈自家香辣辣椒渣都好,好味呀!