2023-12-14 609 views
🔸Bacha Coffee🔸🔆嗯!依間Tea WG姊妹店前排簡直係佔滿左我IG,大家都走哂去打卡。嗯!我又要去!店舖內的裝修非常之華麗,好有個種阿拉伯rich people嘅feel,金碧輝煌。大家應該都係衝住依個裝修打卡,見到一大堆人拎住成set影相 (Oh yea~我都係其中一個港女,同一個pose幫個咖啡影相😂)。行到埋去拎左佢地個menu睇,嘩!真係花多眼亂,有成20幾種唔同咖啡產地比你揀。😂🔆Sweet Mexico Coffee $50今次我就揀左Sweet Mexico Coffee。咖啡全set有個小小嘅紙托盤,伴隨住一小杯嘅忌廉同一技好似Crystal咁嘅蔗糖攪攪棒,所有的。我地先試左就咁咩都唔加的版本先,嗯...都幾淡,無咖啡香醇。雖然平時我都係飲開齋啡,但見佢個cream同攪攪棒咁靚,點都想用下佢地。而加左cream同糖嘅咖啡就更加無咖啡味,但反而變左做飲緊聖誕又暖又甜嘅熱飲嘅feel,你當係飲緊特色聖誕飲品就ok嘅,但就真係唔好諗住個咖啡好香醇啦。🔆Overall儀式感十足呀,成個環境真係for打卡,咖啡一般,有啲雷聲大雨點小。不過,🦁作為一個唔係好飲咖啡嘅人,
🔸Bacha Coffee🔸

🔆Sweet Mexico Coffee $50

🔆Overall儀式感十足呀,成個環境真係for打卡,咖啡一般,有啲雷聲大雨點小。不過,🦁作為一個唔係好飲咖啡嘅人,反而覺得個濃度幾啱佢口味(因為無咩味🤣),加埋個Cream同糖好舒服喎,嗯....口味嘅野真係人人唔同呀。所以今次我地個分有好大分歧呀!

🔆Pleasure指數(滿分5粒🤩)
🐭小姐:🤩🤩+0.5
🦁先生:🤩🤩🤩🤩
📌地址:中環金融街8號國際金融中心商場1樓1063號舖

🎐Foods are powerful🎐
#Pleasure食
#Pleasure中環
#Pleasurer

#hkfoodie #foodie #hkfood #hkeat #food #foodstagram #hongkong #hongkongfood #Central #中環 #中環咖啡 #IFC #coffee #richpeople #croissants #fancy #igable #過江龍 #華麗 #打卡 #咖啡 #sweetmexiconcoffee #bachacoffee @bachacoffeehk
2023-11-11
TakeAway