2023-02-08 175 views
香港公園入面有間湖景餐廳,以白色為主調。餐廳靠窗邊位置望到湖景,打卡影得相唔錯😍平日嚟食午餐滿座,相當多人。今次雖然坐唔到靠窗位置,但呢度嘅環境都唔錯。所以最好預先book位。午餐$198起,包湯或沙律及飲品。我哋每人叫咗一個set lunch。先有熱辣辣麵包🥖麵包鬆軟,有醋、橄欖油。▶️甘筍忌廉湯甘筍湯顏色非常靚,甘筍橙色,味相當濃郁,酸酸地。▶️日式薯仔沙律配明太子呢個沙律份量幾多,薯仔沙律🥔有粒粒口感。明太子有粒粒口感。▶️ 美國谷飼肉眼牛扒配紅酒汁 +$60肉眼牛扒幾大塊,大約五成熟左右,牛扒有炭燒牛香味。配菜有車釐茄、甜薯及薯蓉等。▶️法式油鴨腿配黑醋汁 +$30鴨腿配黑醋汁,味道相當夾。油鴨腿啖啖肉,有鴨香。配料有椰菜花、BB蘆筍、車釐茄、薯蓉等。▶️套餐包基本茶或咖啡,我哋揀咗個熱檸茶、加$20轉熱朱古力咖啡。熱朱古力咖啡有拉花又夠大杯,抵加!

先有熱辣辣麵包🥖麵包鬆軟,有醋、橄欖油。

▶️甘筍忌廉湯
甘筍湯顏色非常靚,甘筍橙色,味相當濃郁,酸酸地。

▶️日式薯仔沙律配明太子
呢個沙律份量幾多,薯仔沙律🥔有粒粒口感。明太子有粒粒口感。

▶️ 美國谷飼肉眼牛扒配紅酒汁 +$60

▶️法式油鴨腿配黑醋汁 +$30