2022-05-26 147 views
前幾天已經到咗另一間樓上店試味!今次和家人一起三人行到此新店.新店光猛.新店有舊店擺設.地方比舊舖大得多.店內光猛.坐位舒適.每枱面放有一壺紅棗/元肉/杞子茶.自助斟茶.店主好客氣特地送來一壺甘草/薑茶.叫我哋試吓這茶的味道.看看你們喜歡哪一種.兩種味道我哋都很喜歡.多謝🙏店主的熱誠招待.今次點餐如下:1. 柱侯金錢肚.2. 蝦餃.3. 小籠包.4. 鮑魚燒賣.5. 咖哩魷魚.6. 花菇蒸雞飯.食評如下:1. 及 2. 上次已經品評過.今次唔再講。3. 小籠包.要趁熱食.有湯汁不然外皮會變硬。4. 鮑魚燒賣.燒賣正常.面層加配鮑魚.賣相超贊.鮑魚好霖。5. 咖哩魷魚.魷魚彈牙爽口.咖哩入味.好食。6. 花菇蒸雞飯.飯粒分明.好有飯味.雞件入口軟滑有汁.超贊!註:當我們正想埋單結帳的時候.見到店員剛剛在工場送來新鮮包扎的應節食品咸肉糉.見到新鮮及賣相好好.便外帶了兩隻回家試吓!糉子試味如下:糭內餡料包括如下:有栗子/蠔豉/冬菇/豬肉/花生.味道都唔錯好食.不妨一試!
1. 柱侯金錢肚.
2. 蝦餃.
3. 小籠包.
4. 鮑魚燒賣.
5. 咖哩魷魚.
6. 花菇蒸雞飯.
食評如下:
1. 及 2. 上次已經品評過.今次唔再講。
3. 小籠包.要趁熱食.有湯汁不然外皮會變硬。
5. 咖哩魷魚.魷魚彈牙爽口.咖哩入味.好食。
註:
糉子試味如下:
2022-05-22
$63 (Lunch)
  • 柱侯金錢肚
  • 蝦餃