成日係世貿排長龍,不過又見到朋友post話唔得,咁好奇就去實地試吓。首先朋友comment話煮麵個水污糟,搞到個湯唔夠清,可能我5點幾去試,算係頭輪食,所以無咁既問題,個湯真係好好味。我叫咗生熟牛肉加牛丸,一次過試晒佢,不過生牛肉上到枱係全熟,成碗嘢都係熟,而且超厚同鞋,舊熟牛肉(牛腩)似煲咗好耐湯既湯渣,係化開但好鞋口同埋無晒肉味,得個散字。反而牛丸好食,好有肉味,似新鮮牛肉打,除咗牛丸、湯同河粉我地都食晒,我同男朋友(仲聽到隔離枱)都覺得d肉真係唔好食。不過飲品好出聲,叫咗個越南咖啡,超香同超濃,勁正。另外,叫咗個椰青崩大碗,唔知係乜不過又推介就試試,原來話係越南涼茶咁上下,雖然味道怪怪,第一啖唔係好接受到,不過飲落唔錯。環境方面,可以啦,光猛,唔係坐得特別闊落,不過張枱黏黏,可能環生方面要搞搞佢。價錢以銅鑼灣世貿,都幾抵。我未去過越南,所以唔知又鞋又厚既肉係咪先係越南正宗,不過都建議一試既