2018-06-26
成日係Facebook Instagram 見人食養心殿,已經想試好耐,今日終於抽到時間試一試!銅鑼灣分店交通非常便利,就係鵝頸橋側邊,地鐵巴士乜都得!上到去3樓,裝修雅致,朋友坐埋一檯都幾舒服,屏風增強左私隱度。湯底大多為藥膳養生湯底,不過我揀左麻辣鴛鴦鍋!因為想食鴨血同QQ粉。相當靚仔,店員叫我試下飲酸菜白肉湯,我半信半疑試左小半碗,味道竟然真係似湯水,事後亦無唇乾舌燥。至於麻辣其實只係叫左小辣,並無圖中咁恐怖好似激辣咁。鴨血永遠同麻辣火鍋係絕配。牛肉無得彈!又薄又滑,即使麻辣湯底味濃,但仍然食到香濃牛味!兩個人食剛剛好。依兩款丸必食!手工製作,特別係黑松露蝦丸香味突出,屬意外驚喜!墨丸中心釀有鵝肝,甘香四溢,入口即溶。千層豆腐同坊間蜂巢豆腐比較略為失色,不過索曬湯汁,都係非常惹味。籮蔔新鮮清甜,僅略有一兩舊有小小渣。最後店員送上一小杯沙冰(約100ml),解辣解渴一流!店內好似做緊某時段前離座有7折,價錢更加實惠!不過就算無折,每人約$300都算公道價錢,畢竟無一樣食材係Hea底。而且Service幾好,好幾次要熄細爐火,未及動身已經有店員主動調較。佢地算係銅鑼灣地段入面、臉上寬
銅鑼灣分店交通非常便利,就係鵝頸橋側邊,地鐵巴士乜都得!
鴨血永遠同麻辣火鍋係絕配。
墨丸中心釀有鵝肝,甘香四溢,入口即溶。
籮蔔新鮮清甜,僅略有一兩舊有小小渣。
最後店員送上一小杯沙冰(約100ml),解辣解渴一流!
店內好似做緊某時段前離座有7折,價錢更加實惠!不過就算無折,每人約$300都算公道價錢,畢竟無一樣食材係Hea底。而且Service幾好,好幾次要熄細爐火,未及動身已經有店員主動調較。佢地算係銅鑼灣地段入面、臉上寬容帶有笑容既少有員工。