2020-03-19 691 views
係企home office , 都要出去 伸下懶腰 , 喺屋企附近覓下食 , 去平時學生哥幫襯的餐廳 ,搵d小店支持下。 蒲崗村 刀鋒寶貝 , 之前午飯大把學生哥去, 但停課之後餐廳生意少咗。 既然我仲有份工, 不如就去幫襯下街坊, 共渡時艱。 餐廳供應台式飯類為主。 凡order一碗大碗飯都會送台式嘢飲, 另外仲有啲小食。 日式卷腩飯46 捲腩以五花腩入饌 煎至金黃色, 豚肉肉質鮮嫩,選用五花腩部位做卷燒, 油分煎香咗後,突顯甘香。 台式牛肉麵48 湯底老闆娘自己煲,不落味精, 味道冇傳統台式湯濃,反而感覺清新。 牛肉拉麵有牛展及牛筋, 兩者皆滷得入味。 百香果多多 清新微酸不覺甜。水蜜桃果汁 酸酸甜甜 肉燥四季豆28 半肥瘦滷得入味的肉燥, 配上白洽的四季豆, 唔會太肥膩但係又有肉燥的甘香。 刀鋒雞翼22 以辣椒和蒜頭 入饌, 雞翼帶微辣惹味, 而且充滿蒜香, 喜愛濃味美食物的人的最愛。

日式卷腩飯46

台式牛肉麵48

百香果多多
清新微酸不覺甜。

水蜜桃果汁
酸酸甜甜