2017-06-22
光聽個名都知道係一間有氣派既餐廳一坐底眼見90%既客人都係西裝人士服務都好周到, 一坐底就馬上上茶同MENU個經理仲講解下今日既海鮮推薦 我地揀左既係沙嗲鍋, 其實打得邊爐都知咩湯底都好似冇乜分別, 因為都係加水落湯底到, 但我有少少意外既係當冇水既時候, 佢地係會加番沙嗲湯而唔係消湯, 成煲野就KEEP住濃濃既沙嗲味, 值得加分 金牌手切肥牛呢個真係必點, 手切果然有點不同, 淨係睇個脂肪分佈就知道係靚貨, 而且份量都幾多下, 4個人SHARE完全唔係問題, 約莫放落湯15-20秒就已經可以食得, 係岩岩好的7成熟, 食落有少少入口即溶的感覺, 而且富有牛味!! 一流的質感 九菜餃一上桌就已經見到係透透地的質感, 即係代表皮簿!!! 最難得既係佢係打邊爐既過程中都冇爛到個皮, 入面既材料亦都勁豐富, 好足料而且好鮮甜 四寶丸一睇就樣係知係手打既四寶丸, 每一隻既口感同味道都好唔同, 唔似出面自己買個D個日感較實同埋鮮味呢個會更濃, 最好都係佢唔會係水中散開, 唔會一落湯就乜都冇哂!! 順德鯇魚腩係好完整同好鮮味既鯇魚腩, 見到紅卜卜既外表就知道佢係有幾甘新鮮, 食落個口感亦都比較嫩
一坐底眼見90%既客人都係西裝人士
服務都好周到, 一坐底就馬上上茶同MENU
個經理仲講解下今日既海鮮推薦
金牌手切肥牛
九菜餃
四寶丸
順德鯇魚腩
係好完整同好鮮味既鯇魚腩, 見到紅卜卜既外表就知道佢係有幾甘新鮮, 食落個口感亦都比較嫩滑, 絕不是一般的貨色