泰式燒豆卜$60好味指數:8/10一個好特別口感嘅小食,見到店員喺個焗爐🔥裏面係咁炒係咁烘,脆卜卜😬嘅外層入邊又唔會整到太過乾,而且主角係啲泰式嘅醬汁💦,咬開佢嚟點更加滋味,因為酸酸🌶️辣辣好醒胃。特式手撕雞湯麵-少辣-少麻-米線溝紅薯粉-泰式手撕雞配青瓜絲,芽菜$110好味指數:10/10呢個湯麵🍜真係世界級🥇,首先想講佢啲手撕雞非常滑,一啲都唔會👅鞋口,而且有少少泰式辣汁喺上面,非常刺激🤩味覺,之後佢用咗米線溝埋紅薯粉再搭埋一啲🥒青瓜絲,非常煙韌得嚟,而且好有咬口,口感好豐富,仲有佢個湯係泰式🇹🇭嘅湯底,辣辣地🌶️得嚟好清甜,仲有兩嚿好入味嘅蘿蔔同埋芽菜,我哋未食完已經講定,下次要再嚟食❤️。有汽士多啤梨瑪黛茶$26好味指數:9/10呢種飲品非常新穎,我哋都未試過有汽嘅🫖茶,所以專登叫嚟試吓,果然有😌驚喜,士多啤梨🍓味濃得嚟唔會蓋過茶香,仲要佢係香港製造,原來本土出產嘅都可以咁有💞心思,大家真係要多多支持。
泰式燒豆卜
好味指數:8/10

特式手撕雞湯麵
-少辣
-少麻
-米線溝紅薯粉
-泰式手撕雞配青瓜絲,芽菜
好味指數:10/10

有汽士多啤梨瑪黛茶