2022-04-12 345 views
💛潮州人·清酒大蜆湯米粉$48 l 養顏花膠湯米粉$53佢呢度嘅湯底真係超有驚喜 佢兩碗米粉個湯都係唔同嘅 清酒大蜆嗰個超級鮮甜 而且佢個清酒味好濃 入面既大蜆都好新鮮 好大粒 而且無沙😍😍之後佢個花膠又係超大塊 勁膠質 佢呢個湯底就係有少少甜豉油咁樣既 配埋個米粉好惹味🤤不過呢度個米粉係偏幼身嘅 所以食落我自己覺得口感一般般 而且佢個米粉份量都唔係好多 大家可能嗌湯飯會飽肚啲🙊🤣🤣·醉愛三寶$88雖然呢個真係有啲貴 但係佢係真係幾有驚喜😈佢三樣材料都好醉 好入味 而且佢係入味得黎完全唔會煮過龍😍😍佢個鮑魚好大隻 好彈牙 之後個蝦又係好新鮮 肉質好好 最後個雞翼都係大隻得黎肉質好嫩🤤🤤·#rbyeat#rby港式#rby💛#rby太子 #rby大埔·📍太子界限街12號A地舖📍大埔舊墟直街9號粵發大廈地舖
💛潮州人

#rby💛
#rby太子 #rby大埔
📍太子界限街12號A地舖
📍大埔舊墟直街9號粵發大廈地舖
$100 (Lunch)
清酒大蜆湯米粉
養顏花膠湯米粉