米線達人Jan 又出動了😤有冇人都好鐘意食米線㗎😍係關注組成日都見到有人推介今次去左位於石蔭既雲南小鍋米線到試下😋✅雲南小鍋米線(葵涌)佢正確既地理位置係近石蔭 對我呢啲住係大西北既人 真係冇乜機會會去到咁啱有野要去附近整 就係荃灣搭巴士去試下啦2點幾去到門口好多人 以為大家係排隊 點知係等外賣 排隊其實係佢後舖既位 行到入去目測都有20人等緊😂真係同老闆娘一樣誇張不過等左15分鐘到就有位 都算係咁啦~🔆皇牌米線 $56係group見到雞絲同腩肉係必食見到有呢個set 唔係唔叫啊~呢個set係有雞絲,腩肉同螺旋藻感覺螺旋藻就好似海帶,紫菜咁佢呢到既湯底只有一款 冇得揀要酸辣定麻辣只可以揀辣度男朋友叫左少少辣但!!!佢既辣度係遠超少少辣😂覺得佢有小辣以上但的確個湯係幾香幾好飲既~米線唔會太腍 呢樣都要加分!味道: 4/5賣相: 3/5🔆雞絲豬腸小鍋米線 $51至於我就麻麻地腩肉 所以就揀左豬腸試下佢呢到既豬腸係切左幼絲相對上會食得比較方便 唔會咬唔斷雞絲又真係幾好食 如果唔係睇左推介 我諗我唔會揀😂我平時食開米線通常都叫小辣所以我都叫小辣啦但由於呢到既辣度係偏辣 所以呢個小辣等於平時食中
米線達人Jan 又出動了😤
有冇人都好鐘意食米線㗎😍
係關注組成日都見到有人推介
今次去左位於石蔭既雲南小鍋米線到試下😋

✅雲南小鍋米線(葵涌)
佢正確既地理位置係近石蔭
對我呢啲住係大西北既人 真係冇乜機會會去到
咁啱有野要去附近整 就係荃灣搭巴士去試下啦
2點幾去到門口好多人 以為大家係排隊 點知係等外賣
排隊其實係佢後舖既位 行到入去目測都有20人等緊😂
真係同老闆娘一樣誇張
不過等左15分鐘到就有位 都算係咁啦~

🔆皇牌米線 $56
係group見到雞絲同腩肉係必食
見到有呢個set 唔係唔叫啊~
呢個set係有雞絲,腩肉同螺旋藻
感覺螺旋藻就好似海帶,紫菜咁
佢呢到既湯底只有一款 冇得揀要酸辣定麻辣
只可以揀辣度
男朋友叫左少少辣
但!!!
佢既辣度係遠超少少辣😂覺得佢有小辣以上
但的確個湯係幾香幾好飲既~
米線唔會太腍 呢樣都要加分!

味道: 4/5

但由於呢到既辣度係偏辣 所以呢個小辣等於平時食中辣咁濟😂
但係好食既 所以不知不覺間就KO唒了

味道:4/5
賣相:3/5

P.S.建議大家叫辣度既時候嗌比你平時食開既低一級 咁就實冇死啦🤣
皇牌米線