2024-08-07
--講起車仔麵~莫過於一定係入選為全港十大車仔麵之一既「麵尊」,身為車仔麵愛好者~以前係銅鑼灣番工一個月一定麵會食幾次,而家竟然係香港仔麵開左分店😍身為南區人既我點會唔走落去過下麵癮阿~-入去店舖環境好乾淨好光猛,坐位闊落完全唔會好逼~好舒服既環境,店員服務態度都好好,麵尊既特點就係特濃湯底🤤所以今次我地叫左❤️大尊❤️油麵材料好豐富~有豬紅、蘿蔔、咖喱魚蛋、紅腸、豬皮同菜~大部份都係招牌配料,蘿蔔一如既往都係好入味且好腍,仲好甜😌豬紅每一嚿都係正正方方,超滿足!咖喱魚蛋大大粒又彈牙!已我就鍾意散叫~豬頸肉、咖喱魷魚、美味齋咖喱魷魚好入味~豬頸肉鮮嫩多汁,咬落唔會好鞋入哂味,美味齋正👍入哂湯底既味湯底咖喱湯底~咖喱果然係鎮店之寶,超出色!之後一定會再黎食過😍麵尊 (香港仔)📍香港仔南寧街ac5地下8號舖#車仔麵 #車仔麵世一 #全港車仔麵 #車仔麵推介 #南區美食 #南區好去處 #香港仔美食 #香港仔必食 #麵家
❤️大尊❤️油麵
已我就鍾意散叫~
豬頸肉、咖喱魷魚、美味齋
湯底咖喱湯底~咖喱果然係鎮店之寶,超出色!
之後一定會再黎食過😍
麵尊 (香港仔)
📍香港仔南寧街ac5地下8號舖