平時香港食拉麵食得多,來來去去都係果幾款,今次試下香港品牌拉麵店,仲加入左香港元素同拉麵都係搵香港麵廠去整,誠意十足就試下啦真熬雞白湯拉麵平時喺日本都好鐘意食雞白湯拉麵,因為好濃郁但無其他湯底咁鹹,樂麵哩個拉麵用咗永樂粉麵廠出品嘅麵嚟做拉麵,本身有買開永樂嘅麵係屋企煮,拉麵就未食過,口感幾似日本拉麵,軟硬適中口感有啲彈牙,都幾掛湯湯底其中部分用咗悅和醬油,欣賞餐廳願意喺傳統中保留香港獨有味道,湯底濃而不膩,有濃郁雞味,似熬咗幾耐變濃縮嘅湯肉質算嫩,肉味充足同行朋友叫咗胡椒湯,我比較重口味,試完覺得胡椒湯啱我啲,有啲胡椒香,下次再食吧本身個位已經唔闊,果日用大概A4 Size嘅袋,店員無指引有籃放袋 (或者真係無提供?),全程都要攬住食有啲唔方便,如果係櫈底加番個位放野會好啲

肉質算嫩,肉味充足

2024-05-10
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)