2023-02-27 62 views
天氣凍最岩食湯面暖下胃,今日食平時lunch time OL大排長龍的湯麵店。宜蘭紅燒牛肉湯麵-餐廳推介的手作麵真係好正特別掛湯,有咬口-湯底用左新鮮牛骨紅蘿蔔等每日熬製,飲落好順好舒服好真材實料的感覺-牛肉好淋滑牛味濃,牛丸亦好juicy 藥膳濃湯韮菜餃-藥膳湯底好高質,天氣凍飲完真係好舒服,有紅棗同微微當歸味。-韮菜餃好實淨唔會一夾就散哂。餡料好足大量韮菜,跟餐加$28 CP值好高!福建蝦湯麵-用新鮮蝦殼蝦頭熬製而成,蝦殼焗乾,蝦頭爆香,用心之作,鮮甜冇味精感-海蝦大隻爽口,亦有其他好掛湯的配料例如魚蛋豆卜,吸哂蝦湯的鮮味。咸蛋黃單骨雞翼-咸蛋黃同牛油味都好出好香,但唔會油膩-單骨雞翼食起來好方面,亦更入味。

宜蘭紅燒牛肉湯麵
-餐廳推介的手作麵真係好正特別掛湯,有咬口
-牛肉好淋滑牛味濃,牛丸亦好juicy
宜蘭紅燒牛肉湯麵

藥膳濃湯韮菜餃
藥膳濃湯韮菜餃

福建蝦湯麵
福建蝦湯麵

咸蛋黃單骨雞翼
-咸蛋黃同牛油味都好出好香,但唔會油膩
-單骨雞翼食起來好方面,亦更入味。
咸蛋黃單骨雞翼