2018-05-02
麻辣+酸菜白肉鍋,未開始打就先試酸菜湯,好開胃,湯底配左QQ 粉,好爽口又入味,正!麻辣鍋揀左小辣,辣麻比例岩岩好,仲有陣陣藥材香,配有鴨血非常嫩滑又唔會太淋,仲有得免費追加😋千層凍豆腐配麻辣湯就最適合不過,每層都吸哂麻辣汁😍😍但唔好係鍋到一夾起就食,最好放一放,等無甘熱同埋按一按流返d 汁出來先食,避免燙到咀。霜降肉眼肥牛,牛味濃脂肪唔會過多,雖然好大片,但唔好煮太耐會更好味。厚脂黑毛豬梅花肉,油花同肉既比例岩岩好,仲有好香既豬肉味,爽口又唔會覺得油膩。鵝肝墨魚丸配搭特別,外層墨魚香,幾彈牙,估唔到加埋鵝肝又幾夾。紫准山麵紫色好吸睛,口感有d 似真准山粉粉地,個人覺得配養生鍋會更夾。餃子拼盤包括有極品水餃,鮮蝦雲吞,韮菜餃,麻辣牛肉餃,魚皮餃,水蓮餃,每款各兩隻,個人最喜愛麻辣牛肉餃,啖啖牛肉,麻味比較強,喜歡辣既朋友要一試,仲有韮菜餃,菜多肉少,感覺好清新。杞子菊花圓肉露好清甜,陣陣菊花香,邊食邊飲,感覺無甘熱氣~😂🤣最後仲有芋圓甜湯送~真係大滿足!😋😋座位寬敞,都幾舒適,而且店員都非常有禮,親切,食物質素高,值得再食。👍🏻👍🏻👍🏻
最後仲有芋圓甜湯送~真係大滿足!😋😋