2022-04-13 2036 views
灣仔返工既煩惱就係諗食咩,基本上最平都要$50-$60,但係自從遇到呢間灣仔海南雞飯,就無煩惱喇(間餐廳叫food oriental,但我地都已經叫左佢做食海南雞嗰間已經食過好幾次喇:無骨海南雞脾飯配椰子雞湯海南雞脾無骨超嫩滑,雞油飯唔會好油好好味,配埋滿滿椰子味既椰子雞湯應該可以無限次再食蔥油雞扒蛋飯配洛神花梳打份量好足,太陽蛋好靚,蔥夠晒脆嫩,雞扒就燶左少少,雞扒底仲放左兩條菜芯,不錯吃!另外今次加左個洛神花梳打,酸酸地好醒胃又健康海南雞喇沙湯粉好大碗而且湯麵分開,唔怕淋晒。糖心蛋超正,個喇沙湯底好惹味好夠椰香,豆卜吸湯超正!少少美中不足係呢隻海南雞無去骨,不過同平時一樣咁嫩滑可以再食印尼炒飯份量好夠,太陽蛋好靚,飯好惹味亦好足料,飯入面有雞肉一齊炒。另外仲有沙爹雞肉串,超級好食少少美中不足係蝦片唔夠脆。因為係即炒即燒所以會等耐少少,但呢個飯一定會再食

已經食過好幾次喇:

應該可以無限次再食