2023-06-12 2217 views
身為灣仔區嘅街坊,見到呢一間新嘅泰國餐廳,裝修到非常新淨,餐廳位置位於船街,five guys對面!餐廳位置唔大,我估佢主力都係做外賣,餐廳位置大概只有三至到四台!係半開放式廚房,隻眼可以望到入邊嘅廚房! 睇落都非常乾淨!我哋今日叫咗幾個唔同嘅菜式,串燒來講都非常好食,我哋叫咗兩串雞肉同埋兩串豬肉,唔會話有個燒得過熟,火候控制得好,再配埋佢嘅沙嗲醬簡直係一流!另外叫咗一個大蝦沙律、調味上都做得唔錯,每一隻蝦都非常新鮮,隻隻都爽口!作為前菜,非常開胃!! 之後幾鍾意食佢嘅肉碎奄列,上枱嘅時候熱辣辣,口感亦都非常厚實!朋友都非常鍾意食!我哋就叫左青咖喱雞,再加一份薄餅,青咖喱入邊都有好多唔同嘅配料,令到口感嘅味道昇華!再配埋酥脆嘅薄餅,其實非常好食!薄餅每一份$20亦都唔係太貴,而且仲有六件,CP值 高! 呢一間餐廳嘅收費來講灣仔區其實唔係太貴,我哋三個男人都係食咗$400,非常抵食!有機會一定會再嚟叫外賣!
睇落都非常乾淨!