Restaurant: ULURU
Terms & Details:
2022-12-08 146 views
第一次黎ULURU食野,一入門口已經覺得好似踏身另一國度咁,由地下既門面開始,一路沿樓梯上一樓,入到店鋪內,周圍都係黑白風格,仲有種手繪漫畫風。其實淨係係度影相打卡都已經可以hea好耐😂入到去入面好大有好多位,感覺好舒服而且好impressed我既係,呢度既店員好熱心同埋真係好友善,佢地好快會留意到我地有咩需要,即刻serve我地~斟水都斟得好勤力。覺得呢度既環境真係好舒服同埋好特別,見到好多人都會黎呢度慶生或者慶祝節日,下次都可以黎試下,都真係幾啱既好覺得😄 1️⃣Shrimp Focaccia($138) 西班牙紅蝦刺身配上蕃茄莎莎,加上多士一齊食,作爲前菜同朋友一人一件唔錯~  2⃣️士多啤梨焗豬肋排骨($268) 都幾大件。豬肋骨幾入味,而且都易切~味道甜甜地😋仲有跟薯條。佢地既薯條係粗切既,均勻沾上香辣味粉,就咁食都又脆又惹味~可以點埋茄汁食。  3⃣️ULURU特色燒肉拼盤($338) 有肉眼、豬柳、雞扒、香草腸。份量好多!應該多啲人share呢個會比較好。肉眼煎得啱啱好!食落仲有肉汁~仲附上燒汁可以配黎食。一啲都唔會感覺乾或者韌。另外豬柳、雞扒都算嫩滑。呢個都一樣有跟薯條。  4⃣️是日
1️⃣Shrimp Focaccia($138)
2⃣️士多啤梨焗豬肋排骨($268)
3⃣️ULURU特色燒肉拼盤($338)
  4⃣️是日餐湯(套餐+28)
 餐湯係粟米湯,食到好多粟米粒粒,味道好香濃~仲有配上多士~
5⃣️富士芝櫻祭 - 丸久小山園抹茶Tiramisu($118)
 好似富士山咁既造型,上面仲有個迷你鳥居🤩好靚。由mascaphone cheese同埋焙茶手指餅做成,面頭再灑上左小山園綠茶,整體甜度唔會太甜,口感係幾滑幾creamy既~個底仲有好多曲奇碎碎裝飾。
  6⃣️嚕嚕米 - 森の家($128)
 呢度既甜品造型都真係好用心😍呢個整到成個蘑菇咁🍄好得意~面層既朱古力脆片包住入面既草莓乳酪同埋草莓果茸,好有驚喜!個底係好似泥土既曲奇碎,仲有蚯蚓形狀既朱古力同埋食用花,成個甜品又靚又好食!淨係攞住黎影相都可以影好耐✨
 7⃣️Lavender Dream(套餐+$28)
幾清爽。飲落係有薰衣草同玫瑰既花香😌灑上左啲薰衣草花係面,同埋擺左一粒荔枝係杯邊~
8⃣️Tiramisu Coffee(套餐+$28)
 另一杯佢地既signature drink。杯邊痴上左啲朱古力碎🍫咖啡飲落好香,帶朱古力既味道但係唔會太甜,好飲!
嚕嚕米
富士芝櫻祭