2024-12-03
餐廳裝潢以粉藍色同白色為主調,營造出清新寧靜嘅感覺。門口嘅梯級設計俾客人可以坐係梯級上同主子一齊共度美好時光☀️。坐係呢度,飲住咖啡,望住出面街景,感覺好放鬆☺️。呢度以輕食為主,有意粉🍝、全日早餐🍳、貝果🥯、牛角包窩夫🥐、乳酪水果碗🥣等等,搭配杯咖啡☕️,令人置身於一個舒適寧靜嘅小天地🩵🥐焦糖香蕉咖啡凍 兩層牛角包窩夫焗到漲卜卜,外層金黃鬆脆💛!噴到好香牛油味🧈!層與層之間夾住軟滑嘅Tiramisu忌廉🥣同咖啡凍☕️,上面嘅香蕉有層薄脆焦糖面🍌,配上冰涼嘅雲呢拿雪糕🍨,口感超級豐富呀😋!🧁Tiramisu Tiramisu軟滑細緻,上層灑滿可可粉,味道香濃而甜度適中,咖啡酒味比較突出同時食到芝士香味,食完唔會覺得好膩。🥯若竹抹茶北海道紅豆麻糬貝果自家製貝果用上日本若竹嘅抹茶粉製成🍵,入面係日本北海道紅豆🫘同軟糯嘅麻糬🤍,整個口感食起上嚟煙煙韌韌,唔會好甜。🍫巧克力 凍 用上原粒法國Valrhona 70%黑朱古力,攪拌後飲,朱古力味非常濃郁,啖啖幼濃香濃🤎。🍹百香果青金桔梳打 以百香果、青金桔、本地蜂蜜🍯混合而成,味道酸甜開胃,飲落清爽舒服。🌟下午茶時段post同tag 返餐廳injoi 社
🥐焦糖香蕉咖啡凍
🧁Tiramisu
🥯若竹抹茶北海道紅豆麻糬貝果
🍫巧克力 凍
🍹百香果青金桔梳打
🌟下午茶時段post同tag 返餐廳injoi 社交平台就可以$78換購士多啤梨牛奶麻糬Croffle或香蕉朱古力Croffle (原價$128)