在灣仔發現一間超靚純白粉藍色Cafe🩵!門口樓梯設計,坐係度飲杯咖啡☕️,再望住街景🏙️食野,零舍寫意!今次我過黎me time 一下,唔想諗咁多煩惱野,抖下放空一下,飲完杯咖啡☕️真係放鬆唔少😎,加上呢度除咗環境靚,食物都好精緻!影相📸打卡真係一流🩵!食物同飲品都好吃😋!下次可以再encore!⭐️明太子海膽汁蟹肉意粉🍝Mentaiko Sea Urchin Crab Pasta超級多蟹籽同蟹肉!加埋淋上明太子海膽汁係面,真係好match!⭐️士多啤梨🍓牛奶麻糬窩夫🧇Strawberry with Milk Mochi呢個超級驚喜!一來外觀已經好精緻!可以瘋狂打卡影相📸!二來真係好好味🤤!窩夫🧇好香脆,而且超重料有兩層!重有一球雪糕🍦,一口冰涼的雪糕🍦再黎一口熱辣辣的窩夫🧇一齊食,雪糕溶化與窩夫連成一體,味蕾中的高級享受😋!最緊要入面有麻糬,食落去煙煙韌韌又好香甜,口感一流!女生至愛❤️!⭐️若竹抹茶🍵北海道紅豆麻糬貝果🥯Watatake Matcha With Hokkaido Redbean Mochi Bagel 輕食之選又點少得貝果🥯!好味之餘又健康!使用了日本若竹的抹茶粉和日本北海道的

⭐️明太子海膽汁蟹肉意粉🍝

⭐️士多啤梨🍓牛奶麻糬窩夫🧇
Strawberry with Milk Mochi

⭐️若竹抹茶🍵北海道紅豆麻糬貝果🥯
輕食之選又點少得貝果🥯!好味之餘又健康!
使用了日本若竹的抹茶粉和日本北海道的紅豆🫘行作而成,入面係煙煙韌韌的麻糬!喜歡吃麻糬的朋友可以一試!

⭐️巧克力🍫咖啡☕️
Mocha
(使用原粒法國🇫🇷Valrhona 70%黑巧克力🍫)
巧克力🍫味道非常香濃,咖啡☕️好幼滑!

行得路多攰攰地都可以過隔離間按摩店,一路按摩💆🏻‍♀️一路嘆住In:Joi的咖啡☕️,真係人生大享受😎!
  • 士多啤梨🍓牛奶麻糬窩夫🧇
最近都成日出入灣仔區,因為我真係太中意去唔同既coffee shop做廢青🤭今次黎到呢間距離地鐵站5分鐘左右既in:joi,剩係行過門口已經被迷住了😍白色藍色為主題,為出面既馬路聲帶左一絲寧靜,門口位置仲可以帶埋毛孩黎hea下chill下(必點)手工山藥雞肉丸焗意粉👍🏻👍🏻呢個意粉真係unexpected甘好味,由於我朋友係唔係山藥既,佢食左落口都唔知自己食左xp餐廳自家製既山藥雞肉丸味道岩岩好,高蛋白質得黎又飽肚(必點)士多啤梨牛奶麻糬牛角包窩夫🧇重頭戲黎啦xp一間coffee shop除左咖啡要好飲之外又點少得一個好味又打卡able既甜品呀!首先佢外表100分已經好吸引,再加上牛角包窩夫我真係食到停唔到,再配埋雪糕同麻糬,有少女心既你一定要試!!重點係佢一d都唔甜!!岩岩好雜莓蜜糖穀麥乳酪🥣每日我都一定要食一杯yogurt先安落~黎到café都係必點item啦=)有士多啤梨,藍莓,紅莓,用料絕不手軟明太子海膽汁蟹肉意粉🍝一上菜已經聞到好香明太子既味道啦,再配埋海膽汁,個意粉吸曬d汁勁正呀!而蟹肉同蟹籽都唔會有腥味,成件事好夾好好味=)All Day Breakfast🍳配料好足,有

(必點)士多啤梨牛奶麻糬牛角包窩夫🧇

雜莓蜜糖穀麥乳酪🥣
明太子海膽汁蟹肉意粉🍝
All Day Breakfast🍳
配料好足,有煙肉,牛油果,煙三文魚等等常見既材料,最特別既係可以自選麵包,中意食bagel既朋友就一定係揀bagel架啦xp好軟熟,夾埋個炒蛋同牛油果好正<3而另一款就可以揀酸種麵包
仲叫左綠茶拿鐵同百香果青金桔蘇打🥤

整體食物份量都大份,2個人叫一個主食一個甜品兩杯飲品都真係飽曬xp有機會我帶埋我隻狗狗黎玩下~
令我改觀的打卡café|免加一|超高質Bagel及All Day Breakfast🍳推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌘第一次令我改觀的café,以前覺得全日早餐好困水,但IN:JOI café真心有驚喜✨ $148全日早餐真材實料,星期一至五更可超抵$78享用!但MVP一定係個Bagel,手工天然酵母Bagel煙韌而不太硬,裡面有忌廉芝士鹹香十足,絕對會在再食~ 重點不用加一服務費,佈置淺藍色,打卡靚到傻咗🥹 (男朋友帶我嚟會開心的地方)【🥢 𝐖𝐡𝐚𝐭 𝐈 𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫𝐞𝐝 食咗啲咩】◐ 海鹽洋蔥大蒜貝果 $48 |9.5 🌟 ◐ 經典早餐 $148|9/10 🌟◐ 日本柚子牛角包窩夫 $168|8/10 ◐ Latte $44 |6/10🥯 貝果有季節限定口味,可以詢問店員🍳 全日早餐可選:酸種包 or 原味貝果,蛋亦可選 炒蛋 or 太陽蛋🧇 當日個日本柚子好甜,連店員都讚開得靚,無諗過出街食柚會咁高質=IN:JOI @injoi.hk🚶 灣仔站A3出口,步行約5分鐘📍 灣仔皇后大道東141-145號恆山中心地舖🏷️地區:#laymal_灣仔分類:#laymao_cafe=
推薦指數:🌕🌕🌕🌕🌘

【🥢 𝐖𝐡𝐚𝐭 𝐈 𝐨𝐫𝐝𝐞𝐫𝐞𝐝 食咗啲咩】
◐ 海鹽洋蔥大蒜貝果 $48 |9.5 🌟

◐ 經典早餐 $148|9/10 🌟

◐ 日本柚子牛角包窩夫 $168|8/10

◐ Latte $44 |6/10

🥯 貝果有季節限定口味,可以詢問店員

=

地區:#laymal_灣仔
分類:#laymao_cafe
=
2024-12-11 107 views
好耐無去靚靚打卡cafe,今次灣仔呢間以粉藍色為主色調🩵🩵再配埋其他優雅座椅,成個色調好柔和、好舒適,門口係好特別,同fd 傾偈啱晒,打卡一流🥯花生巧克力鹹焦糖貝果 $48先生揀咗呢款,本身我想反對,因為見又鹹又甜咁好怪,但食落好驚喜‼️好好食‼️估唔到花生醬同朱古力咁夾,味道有層次又豐富,一啲都唔漏,好食😋🍝明太子海膽汁蟹肉意粉 $148明太子同海膽醬汁好juicy,蟹肉鮮甜,十分不錯👍🏻🥐玄米茶牛奶麻糬 $148鐘意食Croffle嘅我啱晒😍兩層牛角包窩夫好酥脆,中間係自家製牛奶麻糬,好軟滑仲有玄米茶味cream,不甜不膩,夾埋一齊好好食好清新仲有玄米茶奶凍、豆腐雪糕,都係清不油膩,好輕盈😋💚Matcha Latte $54又靚又好飲🚩in:joi (灣仔) @injoi.hk 📍灣仔皇后大道東141-145號恆山中心地舖

🥯花生巧克力鹹焦糖貝果 $48

🍝明太子海膽汁蟹肉意粉 $148
明太子同海膽醬汁好juicy,蟹肉鮮甜,十分不錯👍🏻

🥐玄米茶牛奶麻糬 $148
仲有玄米茶味cream,不甜不膩,夾埋一齊好好食好清新
仲有玄米茶奶凍、豆腐雪糕,都係清不油膩,好輕盈😋

💚Matcha Latte $54
又靚又好飲

🚩in:joi (灣仔) @injoi.hk
📍灣仔皇后大道東141-145號恆山中心地舖
2024-12-08 109 views
《In:joi》長長白色階梯的打卡cafe 手工日本山藥雞肉丸焗意粉 ($128) - 這個焗意粉好特別,焗意粉上鋪滿了新鮮雞肉及山藥泥,口感綿滑,雞肉山藥泥加了薑茉,食落帶辛辣味,再配上香濃蕃茄醬,愈食愈帶勁。 海鹽洋蔥大蒜貝果 ($46) - bagel口感外韌內軟,bagel都是純手工,使用天然的酸種酵母製作,中間滿滿加入了海鹽洋蔥大蒜的忌廉芝士,鹹香十足,超級惹味,會想回訪再買。 焦糖香蕉咖啡凍 ($128) - 兩層酥脆的牛角包窩夫,外脆內軟,中間夾著奶油及咖啡凍,再配上雪糕、朱古力醬及lotus餅碎非常美味。 椰子拿鐵配搭咖啡凍 ($68) - 帶有淡淡椰子香的拿鐵,口感更幼滑細膩,咖啡凍增加口感。 沖繩手揀香檸本地蜜糖蘇打 ($64) - 沖繩手揀香檸加上本地蜜糖清甜開胃又解渴,非常refreshing。
《In:joi》
長長白色階梯的打卡cafe

2024-12-07 108 views
繁忙嘅灣仔都有一間可以憩息既咖啡Cafe~ 依間Cafe 裝修比較特別既Cafe ~門口一塊落地大玻璃.入門口兩旁有兩排梯級式座位~今次貼男朋友Weekend 去左放空🤭✅Japanese Yuzu Waffle(HK$168): 除左柚子醬,仲有巨多粒粒西柚果肉~男朋友表示滿意🤭Cream就比較多,如果唔食咁多Cream 要同店員down 聲🤭🤭✅Blueberry Bagel(HK$46)✅Shikuwasa Honey Soda(HK$64✅Matcha Latte(HK$54)✅Dirty(HK$44)重點依間Cafe 都係Pet Friendly,個日見到有客人帶住隻松鼠狗仔坐係梯級座位到~超有愛🥰😍仲有佢地下午茶時段可以$78換購原價士多啤梨牛奶麻糬Croffle或香蕉朱古力Croffle~好抵食👍👍

✅Blueberry Bagel(HK$46)
✅Shikuwasa Honey Soda(HK$64
✅Matcha Latte(HK$54)
✅Dirty(HK$44)

2024-12-05 117 views
喺灣仔囍滙行街見到對面間淺藍色Café深深吸引住我😍門口位置樓梯嘅座位好寫意Cafe入面色調柔和 環境舒服 好relax🐔日本雞扒青醬意粉自家製青醬味道好香濃加上巴馬臣芝士 味道更加濃郁 好creamy雞扒肉質嫩滑 配合青醬長通粉好好食💕焦糖香蕉咖啡凍牛角包窩夫牛角包窩夫好酥脆 中間夾住濃郁嘅奶油香蕉加上香脆嘅焦糖 咖啡凍味道清新加埋雪糕同朱古力醬 味道香甜 充滿口感💕Handmade Sourdough Muffin甜品櫃入邊嘅曲奇同Miffin都好吸引Chocolate Banana Yogurt一上枱已經聞到好香味肉桂味溶化嘅朱古力加香蕉加蛋糕非常好食😋Latte咖啡味道濃郁 口感香滑 又有好靚嘅拉花沖繩手摘香檸本地蜜糖蘇打香檸加上蜜糖 味道酸酸甜甜 好清新

喺灣仔囍滙行街

Latte
咖啡味道濃郁 口感香滑 又有好靚嘅拉花

沖繩手摘香檸本地蜜糖蘇打
香檸加上蜜糖 味道酸酸甜甜 好清新
餐廳裝潢以粉藍色同白色為主調,營造出清新寧靜嘅感覺。門口嘅梯級設計俾客人可以坐係梯級上同主子一齊共度美好時光☀️。坐係呢度,飲住咖啡,望住出面街景,感覺好放鬆☺️。呢度以輕食為主,有意粉🍝、全日早餐🍳、貝果🥯、牛角包窩夫🥐、乳酪水果碗🥣等等,搭配杯咖啡☕️,令人置身於一個舒適寧靜嘅小天地🩵🥐焦糖香蕉咖啡凍 兩層牛角包窩夫焗到漲卜卜,外層金黃鬆脆💛!噴到好香牛油味🧈!層與層之間夾住軟滑嘅Tiramisu忌廉🥣同咖啡凍☕️,上面嘅香蕉有層薄脆焦糖面🍌,配上冰涼嘅雲呢拿雪糕🍨,口感超級豐富呀😋!🧁Tiramisu Tiramisu軟滑細緻,上層灑滿可可粉,味道香濃而甜度適中,咖啡酒味比較突出同時食到芝士香味,食完唔會覺得好膩。🥯若竹抹茶北海道紅豆麻糬貝果自家製貝果用上日本若竹嘅抹茶粉製成🍵,入面係日本北海道紅豆🫘同軟糯嘅麻糬🤍,整個口感食起上嚟煙煙韌韌,唔會好甜。🍫巧克力 凍 用上原粒法國Valrhona 70%黑朱古力,攪拌後飲,朱古力味非常濃郁,啖啖幼濃香濃🤎。🍹百香果青金桔梳打 以百香果、青金桔、本地蜂蜜🍯混合而成,味道酸甜開胃,飲落清爽舒服。🌟下午茶時段post同tag 返餐廳injoi 社

🥐焦糖香蕉咖啡凍

🧁Tiramisu

🥯若竹抹茶北海道紅豆麻糬貝果

🍫巧克力 凍

🍹百香果青金桔梳打

🌟下午茶時段post同tag 返餐廳injoi 社交平台就可以$78換購士多啤梨牛奶麻糬Croffle或香蕉朱古力Croffle (原價$128)
2024-11-23
Type of Meal
Tea
星期日最啱去Cafe打躉,最近在灣仔一家Cafe,找到令人感驚喜的甜品有開心果芝士蛋糕,採用了近年人氣大熱的開心果,再配合濃重嘅cream cheese入口非常絲滑,而且味道非常濃郁,再鹹香的芝士味中帶有堅果香。另一打卡之選,必有牛角包窩夫,兩層壓扁口感韌韌韌的牛角包窩夫夾着忌廉再配上雪糕品嚐,暖暖加冰凍的感覺,好有層次。如果你喜歡吃鹹的,餐廳亦供應各款美食。前菜可選杏果烤布里乾酪,以法包配熱溶的芝士和杏果醬,鹹鹹甜甜的味道很豐富。如果鍾意吃意粉的,此處亦有角色意粉。當然用餐時,不要忘記飲咖啡啊!值得一提,這家餐廳是寵物友善餐廳,歡迎各位顧客帶上自己的愛寵一同在這裏打卡吃飯。

當然用餐時,不要忘記飲咖啡啊!

2024-12-03 91 views
日本山藥雞肉意粉自家製山藥雞肉丸配長通粉 番茄醬汁酸酸甜甜加上面層佈滿微焦芝士 趁熱還有滿滿拉絲感 全日早餐煙肉 牛油果 蕃茄 炒菇 香腸 煙三文魚配上沙律菜 仲可以自由選擇自家製酸種麵包或酸種貝果 士多啤梨牛奶麻薯兩片厚厚croffle非常酥脆 中間夾著牛奶麻薯及香甜奶油 加上雪糕冷熱交融 口感豐富 紅豆抹茶麻薯貝果入口帶有抹茶香氣 配上甜度低既紅豆粒與麻薯融為一體 朱古力髒髒咖啡抹茶 牛奶 咖啡味道比例剛好 椰子拿鐵配咖啡凍椰子味道突出 餘韻帶有咖啡香 最鍾意就係配上自家製嘅咖啡果凍 層次感更佳
日本山藥雞肉意粉

抹茶 牛奶 咖啡味道比例剛好
椰子拿鐵配咖啡凍

• 日本山藥雞肉意粉
  • 士多啤梨牛奶麻薯
呢日tea time路過呢間cafe,發覺到呢度嘅裝修非常時尚,門口有梯級式嘅位置,上到頂就係淺藍嘅座位,好啱打卡啊😍經典早餐最鍾意All Day Breakfast乜都有啲,呢度嘅早餐配料勁豐富,一份有齊煙肉、牛油果、煙三文魚、太陽蛋、車厘茄同埋新鮮沙律🥗 仲可以揀迷你酸種bagel或者酸種麵包🍞 真係顏色鮮艷,材料豐富。焦糖香蕉咖啡凍牛角包窩夫而家teatime過嚟可以用優惠價$78食呢一個Croffle🥐 共有兩層,中間係勁滑溜嘅cream,仲有自家製嘅咖啡凍😗 雖然有少少邪惡,但係絕對滿足到甜品控😋 側邊仲有一球雲呢拿雪糕,同coffee夾埋一齊食,真係絕配。濃郁芝士竹炭貝果呢個bagel翻熱咗真係勁香,呈黑色嘅竹炭bagel入面有兩款芝士,有mozzarella同埋cheddar cheese🧀 呢個酸種麵包都整得幾好味,店舖仲有多款選擇,下次可以試吓🥯飲品♦️意大利冰咖啡呢排想低脂啲,比較飲得多Americano,有時都想有啲新嘅火花💥見到餐廳有打泡嘅美式咖啡,急不及待嗌咗嚟試,果然係口感幾綿密☺️♦️椰子拿鑯配搭自家製咖啡凍呢個椰子latte味道唔會好甜,係餐廳嘅推介菜式之一👍
經典早餐
經典早餐
濃郁芝士竹炭貝果
濃郁芝士竹炭貝果
飲品
♦️意大利冰咖啡
意大利冰咖啡
♦️椰子拿鑯配搭自家製咖啡凍
呢個椰子latte味道唔會好甜,係餐廳嘅推介菜式之一👍🏻 只有椰奶嘅淡淡甜味,杯咖啡嘅味道啱啱好,加埋店家自家製嘅咖啡凍有更多嘅口感☕️
椰子拿鑯配搭自家製咖啡凍
椰子拿鑯配搭自家製咖啡凍
呢度下午茶時段post同tag餐廳社文平台就可以$78食到牛角包窩夫,呢度嘅Croffle咁出色,仲可以有優惠,真係一定要再嚟幫襯啦🤩
Type of Meal
Tea
灣仔熱門打卡cafe,餐廳以藍白色為主調,階梯座位設計,座位旁更有小熊🧸陪伴呢🤎踏上樓梯也有提供座位,香港少見的設計風格,讓人格外放鬆。店里的牛角包窩夫🥐、自家製酸種麵包等等,也是非常受歡迎的,喜歡吃麵包類的朋友,一定要來這裡試試😍玄米茶牛奶麻糬牛角包窩夫🥐製作需時,下單的時候可告知店員即上還是後上,酥脆的牛角包窩夫🥐,上面是糯米做的丸子🍡,口感煙韌,中間用竹籤固定,吃的時候務必小心❣️中間夾著自家製的牛奶麻糬,牛角包窩夫🥐切小塊後,再蘸一蘸香醇清香的豆腐味雪糕,吃一口清爽的玄米茶奶凍。花生朱古力海鹽焦糖貝果🥯自家製貝果🥯,有多種不同口味,撕開清楚看到餡料豐富,貝果🥯鬆軟好吃。藍莓Muffin🫐🥧Muffin要做出鬆軟綿密的口感,一點也不簡單,麵粉的拿捏度一定要精準,加入了藍莓🫐,香氣濃郁。杏果烤布里乾酪🧀🥖自家製的酸種麵包切條,香香脆脆,烤過的布里乾酪,讓芝士味更濃郁,甜甜的杏果醬,第一次嘗試這種吃法,讓麵包的口感變得更有層次、豐富。朱古力🍫☕️冷冷的天氣裡來一杯熱朱古力,配上麵包、muffin 更是絕配。自家製黑糖薑咖啡拿鐵🫚☕️帶點黑糖薑味的咖啡,聞到薑味的香氣,可按個人喜好選擇沒有咖

玄米茶牛奶麻糬牛角包窩夫🥐

花生朱古力海鹽焦糖貝果🥯

藍莓Muffin🫐🥧

杏果烤布里乾酪🧀🥖

朱古力🍫☕️

自家製黑糖薑咖啡拿鐵🫚☕️
帶點黑糖薑味的咖啡,聞到薑味的香氣,可按個人喜好選擇沒有咖啡因的拿鐵,店裡更提供了非咖啡飲品。

🌟 如果下午茶時段光臨餐廳,更在社交平台 post & tag餐廳帳號,可用優惠價格$78換購士多啤梨牛奶麻糬Croffle或香蕉朱古力Croffle (原價$128)
灣仔利東街對面的藍白色Cafe非常IG-able皆因店鋪設計很有特色,樓底特別高一入門就是階梯級座位,再上就是梳化和座位啦 無論是裝修或者餐具都是粉藍色和白色為主非常有心思,而且很適合打卡!!🐶Pet-friendly喔~‣ All-day Breakfast ($148)貝果|牛油果|三文魚|菇|炒蛋|香腸|煙肉|蕃茄|沙律菜ABD好豐富! 最特別就是可以自由選擇貝果/sourdough ‣ 手工日本山藥雞肉丸焗意粉 ($128)自家製肉丸由新鮮雞肉和山藥調製,吃起來好吃又很特別香濃番茄醬焗得夠乾夠入味除了表面有一層厚厚的芝士之外中間每一層中間都有芝士吃起來芝士味和蕃茄味都很香濃好滿足! ‣ 士多啤梨牛奶麻糬 ($128)他們的Croffle好好吃喔😋牛角包窩夫新鮮出爐 口感酥脆士多啤梨酸酸甜甜很新鮮表面的奶油甜而不膩中間就夾著自家製牛奶麻糬旁邊就有一球雲尼拿雪糕~‣ Flat White ($44)有簡單拉花,味道正常發揮~💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟餐廳環境不錯 食物質素也滿意不妨過來試試(可以帶毛孩🤣)💰Total: $448 ($224pax 無服務費)📍in:joi|@i
灣仔利東街對面的藍白色Cafe非常IG-able
皆因店鋪設計很有特色,樓底特別高
一入門就是階梯級座位,再上就是梳化和座位啦
無論是裝修或者餐具都是粉藍色和白色為主
非常有心思,而且很適合打卡!!
🐶Pet-friendly喔~

‣ All-day Breakfast ($148)
貝果|牛油果|三文魚|菇|炒蛋|香腸|煙肉|蕃茄|沙律菜
ABD好豐富!
最特別就是可以自由選擇貝果/sourdough

‣ 手工日本山藥雞肉丸焗意粉 ($128)
自家製肉丸由新鮮雞肉和山藥調製,
吃起來好吃又很特別
香濃番茄醬焗得夠乾夠入味
除了表面有一層厚厚的芝士之外
中間每一層中間都有芝士
吃起來芝士味和蕃茄味都很香濃好滿足!

‣ 士多啤梨牛奶麻糬 ($128)
他們的Croffle好好吃喔😋
牛角包窩夫新鮮出爐 口感酥脆
士多啤梨酸酸甜甜很新鮮
表面的奶油甜而不膩
中間就夾著自家製牛奶麻糬
旁邊就有一球雲尼拿雪糕~

‣ Flat White ($44)
有簡單拉花,味道正常發揮~

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
餐廳環境不錯 食物質素也滿意
不妨過來試試(可以帶毛孩🤣)

💰Total: $448 ($224pax 無服務費)
📍in:joi|@injoi.hk
灣仔皇后大道東141-145號恆山中心地舖
2024-11-24 97 views
這間ᴄᴀғᴇ藍白色調, 環境寧靜有空間感, 讓人感覺氣質優雅, 非常舒適, 可以靜靜嘆一杯精品咖啡, 主打全日早餐、意粉、牛角包窩夫甜品及咖啡✨我們點了日本雞扒青醬意粉香煎雞扒嫩滑可口, 份量十足, 青醬香氣獨特、醬汁濃郁, 撒上特選的巴馬臣芝士, 更加惹味士多啤梨牛奶麻糬🍓 賣相非常吸引, 即叫即製作, 大約需時十分鐘左右, 兩層牛角包外表金黃鬆脆及陣陣牛油香, 新鮮士多啤梨及每層夾滿細膩柔滑的厚厚忌廉及自家製牛奶麻糬, 配上冰涼雲呢拿雪糕, 口感更豐富, 必點推介😍飲品抹茶拿鐵🍵 美美的拉花, 濃濃抹茶配上ʟᴀᴛᴛᴇ, 奶泡綿密細滑, 香而不澀, 味道不錯沖繩手摘香檸本地蜜糖蘇打🍹清新芳香的香檸帶來清爽的口感, 濃濃蜜糖味道, 非常清涼解渴這間ᴄᴀғᴇ是寵物友善餐廳, 毛小孩都可以舒舒服服陪主人享用美食, 很適合休閒放鬆心情的好地方餐廳店員服務態度親切有禮, 非常推介的一間ᴄᴀғᴇ, 店內有靚靚打卡位, 打卡一流

我們點了
日本雞扒青醬意粉

士多啤梨牛奶麻糬🍓

飲品
抹茶拿鐵🍵

沖繩手摘香檸本地蜜糖蘇打🍹

• 士多啤梨牛奶麻糬牛角包窩夫
又到週末𝚌𝚊𝚏𝚎 𝚑𝚘𝚙𝚙𝚒𝚗𝚐時間☕️ 灣仔最近新開一間藍白咖啡店🩵🤍 以藍白色花藝佈置,門口設有梯級打卡位,氛圍寧靜舒服,頗有韓式小清新𝙲𝚊𝚏𝚎感覺.ᐟ 𝙲𝚊𝚏𝚎唔只咖啡拉花靚,更提供𝚑𝚊𝚗𝚍𝚖𝚊𝚍𝚎 𝚜𝚘𝚞𝚛𝚍𝚘𝚞𝚐𝚑同𝚋𝚊𝚐𝚎𝚕,承諾麵包全天然無添加,出品有誠意😍 值得一試.ᐟ❝ 若竹抹茶北海道紅豆麻糬貝果 $𝟒𝟖 ❞𝚋𝚊𝚐𝚎𝚕有多款口味,揀左呢款餡料比較豐富,加入抹茶粉🍵 紅豆🫘 麻糬製作,味道幾夾.ᐟ 𝚋𝚊𝚐𝚎𝚕有輕輕翻熱過,面層焗至微脆,入口煙韌,推介必試🌟❝ 明太子海膽汁蟹肉意粉 $𝟏𝟒𝟖 ❞意粉配料超豪華🍝 滿滿既蟹籽﹑蟹肉非常足料.ᐟ 意粉沾滿明太子海膽汁,口感濕潤,掛汁又入味,好味到食哂😋❝ 士多啤梨牛奶麻糬牛角包窩夫 $𝟏𝟐𝟖 ❞呢度既𝚌𝚛𝚘𝚏𝚏𝚕𝚎都係必叫.ᐟ 甜品擺盤超靚,單睇賣相已經好吸引😍 牛角包窩夫即叫即整,口感酥脆,兩層𝚌𝚛𝚘𝚏𝚏𝚕𝚎之間夾上士多啤梨﹑奶油﹑牛奶麻糬,味道超有層次感,好好食🥹❝ 𝑯𝒐𝒕 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 $𝟒𝟒 ❞拉花好靚😍 味道偏𝚗𝚞𝚝𝚝𝚢,入口香醇,水準不錯👍🏻❝ 椰子拿鐵咖啡凍 $𝟔𝟖 ❞呢杯特別又好飲,咖啡帶有椰子味又唔會太搶,仲有粒

❝ 若竹抹茶北海道紅豆麻糬貝果 $𝟒𝟖 ❞

❝ 明太子海膽汁蟹肉意粉 $𝟏𝟒𝟖 ❞

❝ 士多啤梨牛奶麻糬牛角包窩夫 $𝟏𝟐𝟖 ❞

❝ 𝑯𝒐𝒕 𝑳𝒂𝒕𝒕𝒆 $𝟒𝟒 ❞

拉花好靚😍 味道偏𝚗𝚞𝚝𝚝𝚢,入口香醇,水準不錯👍🏻

❝ 椰子拿鐵咖啡凍 $𝟔𝟖 ❞

呢杯特別又好飲,咖啡帶有椰子味又唔會太搶,仲有粒粒咖啡凍可以啜,推介必點🌟