2021-04-24
最近見到灣仔近金鐘呢邊開咗間新Cafe,係由一間虛擬保險公司開設嘅,Cafe用咗藍色同shocking pink💙💖做主調,contrast感好重,空間感都ok。呢度除咗咖啡飲品以外亦供應幾款Soudourgh toast或者bagel。Smoked Salmon BagelBagel可以揀plain或者onion,呢個smoked salmon bagel夾咗唔少沙律菜,幾爽脆,bagel都烘得幾香口,三文魚份量都足夠,仲有少少cream cheese,作為一個light lunch都唔錯,係價錢可以再調低返啲。Live & Breathe呢度嘅咖啡除咗大路嘅選擇之外仲有2款佢哋signature嘅飲品,其中呢款Live & Breathe聽個名好似好chill咁,其實係Espresso tonic加上西柚汁,espresso係分開上,可以隨你喜好落多啲或者少啲咖啡,我就落晒成杯嘅😂飲落有好多粒粒西柚,既有西柚嘅澀亦得出咖啡酸味,而且幾refreshing。人均消費:$110推介指數(10分為滿分):7.5分
Smoked Salmon Bagel
Live & Breathe