2024-11-02
灣仔隱世法式小餐館🍽️呢間係灣仔隱蔽小巷裏嘅法式小餐館,環境裝修充滿法式風情,配上各式油畫、小盆栽、馬賽克吊燈等裝飾🐟吞拿魚他他($88)吞拿魚他他充滿鮮味,配上牛油果蓉,加埋紅蔥頭更有口感,調味都岩岩好🦞慢煮24小時龍蝦湯($78)龍蝦味濃郁,入口順滑🍝龍蝦汁芝士波浪意粉配虎蝦($188)意粉係波浪捲,外形好特別,第一次食!口感較彈牙,而且有滿滿龍蝦醬汁和芝士,而且有拉絲效果,配上龍蝦肉,肉質都幾彈牙🍝黑松露奶油意粉($158)醬汁夠濃稠,亦夠掛汁,黑松露味都好濃郁,份量大少少會更好~🌰秋日限定栗子Tiramisu($78)近期好Hit嘅甜品,Tiramisu分咗幾層,有餅乾碎、cream、栗子蓉、咖啡、海綿蛋糕,層次分明,口感豐富,栗子蓉入口順滑,食到最底會有香濃嘅咖啡味☕️餐廳原來重有Secret menu 送左2shot酒比我地,叫咗一個low key friends +organic fd 😆味道不錯~地址:Fable 灣仔安樂里1號利昌大廈地下低層D號舖。
🐟吞拿魚他他($88)
🦞慢煮24小時龍蝦湯($78)
龍蝦味濃郁,入口順滑
🍝龍蝦汁芝士波浪意粉配虎蝦($188)
🍝黑松露奶油意粉($158)
醬汁夠濃稠,亦夠掛汁,黑松露味都好濃郁,份量大少少會更好~
🌰秋日限定栗子Tiramisu($78)
地址:Fable
灣仔安樂里1號利昌大廈地下低層D號舖。