今日喺中環食個方便快捷嘅午餐☀️ 見到呢間日式嘅外賣店好有特色🇯🇵 一汁一菜顧名思義主打一個湯配上一個小菜🤪雖然料理簡單但係好有日本家庭式嘅感覺🏠難得係咁繁忙嘅中環都食到溫暖嘅滋味🔥⭐️ 一汁一菜和牛羅宋湯 🍅番茄味道超級新鮮同濃郁❤️ 味道比起傳統俄式羅宋湯溫和👍🏻 食到淡淡蔬菜好健康🥬 仲有好足料嘅和牛煲完湯都好嫩🥩⭐️ 北海道產甜粟雞肉豆乳濃湯 🍲本身粟米香甜🌽 配埋豆奶令個湯多一份香滑🍼入口即溶⭐️ 濃香牛肉野菌咖喱飯 🍛咖喱味夠香濃充滿濃濃香料味🌶 撈飯一流但絕對唔會太重口味🫶🏼⭐️ 蕃茄菠菜芝士雞肉卷 🐔 一啖咬到晒蕃茄菠菜同芝士好有驚喜💕 整體作為主菜不錯又唔會膩
一汁一菜和牛羅宋湯

⭐️ 一汁一菜和牛羅宋湯 🍅