2014-02-19
以往情人節會自己同Honey在家煮西餐慶祝,但今年實在太凍,唔想自己煮,於是今年約埋D朋友一齊慶祝,又適逢天寒地凍,最好就係打邊爐,於是一齊渡過一個溫暖又滿足嘅情人節.奇味雞煲 : 好濃味,我地要咗小辣, D雞都OK, 須然冇乜雞味 ( 依家係雞冇雞味) , 但都算嫩滑, 可能太肚餓, 5個人好快食晒個雞煲, 跟住加豬骨湯打邊爐.手切本地雪花肥牛 : 須然貴,但真係好味,完全冇渣什菌墨魚丸 : 好彈牙, 好爽口, 但我覺得D什菌味太重, 蓋過咗D墨魚丸, 變咗食唔出有墨魚丸味, 但都幾特別, 可以一試.鮮蝦膠釀油炸鬼: D朋友好鐘意, 話好味, 佢係用蝦膠包住D油炸鬼, 可能因為個雞煲加埋豬骨湯, 所以D油炸鬼入晒味, 好正, 一定要試.杞子白菜花膠餃: 其實入面有杞子同好細嘅花膠粒, 但食唔出有杞子味同花膠味, 淨係食到有白菜味, 但又係同油炸鬼一樣入晒D湯汁味, 所以好好味, 一定要食.
手切本地雪花肥牛 : 須然貴,但真係好味,完全冇渣
Other Info. :
店舖太細, 坐滿人, 幾乎行都行都冇得行, 好彩D服務好好, D嘢食好味, 如果唔係未必會再去