2024-01-20
喺銅鑼灣有一間Cafe好特別,特別到行入去嗰一刻心情都被治愈了。Cafe同藝術展品嘅結合更加有意義,喺cafe入面會展示來自世界各地畫家嘅作品,可以喺Cafe入面靜靜欣賞藝術家嘅作品之餘,可以更進一步了解畫家作畫嘅靈感,同時可以啟發自己嘅眼界,不斷豐富自己嘅精神層面成長。老細會好貼心同我哋介紹每一幅作品與作者,同埋舉行呢個展覽嘅初衷,藝術來源於生活,都希望藝術更能貼近生活,大家唔洗去畫展都可以參觀到,今次主題係關於環保與科技,每一幅靈感都比我大開眼界~感受到老細既熱忱同埋佢係真心想分享同做尼個係值得既事係值得支持~關於餐飲方面,而佢lunch set 仲有優惠,想講好抵食,重點係好味同有創新。牛油果青醬帶子意粉特別鍾意牛油果既我肯定唔少得搵牛油果多種食法,混合青醬之後係估唔到係好好味,清新又透中特有牛油果香味~意粉裹滿醬同埋松子,我可以食埋都唔覺得膩~蘑菇濃湯比我感覺係夠曬濃郁但係唔覺得膩口,係餐前飲完都唔覺得會飽肚。而沙律鍾意佢係用黑醋去調,開胃又健康。Orange Coffee特別的橙🍊咖啡,好像日落黃昏的感覺好正。Cafe入面帶左橙嘅清新香味同酸甜 ,比起Normal咖啡帶左d驚
牛油果青醬帶子意粉
而沙律鍾意佢係用黑醋去調,開胃又健康。
Orange Coffee
特別的橙🍊咖啡,好像日落黃昏的感覺好正。Cafe入面帶左橙嘅清新香味同酸甜 ,比起Normal咖啡帶左d驚喜同特別。
Chocolate
店員好貼心整左個狗狗圖案,係柴犬呀~好QQ
Tiramisu
上面加咗熊仔餅,令到Tiramisu好有童趣~
成個充滿蛋奶香氣,配上微苦咖啡手指餅,香濃順滑。