2022-12-13
去開D2睇戲,試下附近小店。小店係工廈內,門面很普通,店內座椅以藤椅設計,木系為主調,淺色牆身加上植物,感覺家庭式幾舒服想試日式一汁三菜,研究左餐單一輪先睇得明。原來要先點主菜,包一碗味噌湯及一碗白米飯。另外可自由加冷盤前菜及溫熱小食,每款價錢由$6至$22不等銀雪魚西京燒配三文魚蓉伴飯$76銀雪魚煎得頗香,不過魚皮唔夠脆。飯選左少飯,不過似乎冇少到。三文魚蓉伴紫菜碎,香口溏心蛋$6:居然有一隻,好抵海葡萄沙律$15: 沙律份量十足,不過海葡萄冇咩味,一般芝麻雞翼$6: 香脆,因為影相凍左仍好好味熱黑杞子桑葚蜜$20: 一開頭冇咩味,店員好好比一小杯蜜糖我自己加,好味好多和風煎牛仔粒配 牛汁金菇飯$68牛仔粒份量唔少,略嫌熟左少少朋友話牛汁金菇飯好好味,食晒溏心蛋芝麻雞翼日式薯餅$12:薯餅熱辣辣唔油,香脆好味熱玫瑰杞子桂圓: 玫瑰花味濃啲,整體偏淡食甘多款,連飲品先百零蚊,份量足,好味又夠熱,會再回訪試其他食物&蛋糕
銀雪魚西京燒配三文魚蓉伴飯$76
溏心蛋$6:居然有一隻,好抵
海葡萄沙律$15: 沙律份量十足,不過海葡萄冇咩味,一般
芝麻雞翼$6: 香脆,因為影相凍左仍好好味
和風煎牛仔粒配 牛汁金菇飯$68
牛仔粒份量唔少,略嫌熟左少少
朋友話牛汁金菇飯好好味,食晒
溏心蛋
芝麻雞翼
日式薯餅$12:薯餅熱辣辣唔油,香脆好味
熱玫瑰杞子桂圓: 玫瑰花味濃啲,整體偏淡