2022-11-30 1125 views
Pavia位於九龍城多年,係一間充藝術氣息而又令人感到溫暖既餐廳。餐廳內牆身和掛畫係一系列廚師和服務員的可愛繪畫;還有現在因臨近聖誕節,餐廳亦佈置了聖誕老人和雪人的擺設。主廚會去每張枱同客人聊天,言談間我完全感受到主廚對呈上俾客人既食物既高要求和原則。其實我真係好鍾意餐廳既主廚會出黎同食客互動,我覺得真係好有heart!餐包有蒜蓉包和芝麻包,配備牛油自用。包暖粒粒,所以味道和質感很好。蕃茄水牛芝士沙律配新鮮紫蘇 $128必點菜式!!水牛芝士軟身,蔬菜新鮮,仲有新鮮既紫蘇葉,味道非常美味。原來呢款沙律係要有新鮮紫蘇配搭一齊食先夠perfect,但出面其他餐廳都無落到新鮮紫蘇,因為要好好保存新鮮紫蘇不容易。焗法國田螺 $98餐廳有提供田螺夾,方便食用。田螺軟度適中帶有點彈牙,田螺底下係一層滑綿綿薯蓉,好味道!煙肉辣肉腸Pizza $128係small size 8",切開4塊,有煙肉碎,辣肉腸,仲有馬蘇里芝士。馬蘇里芝士係淡芝士,我覺得都幾適合用於pizza上,而且仲做到拉絲效果~~大蝦忌廉汁意大利飯 $268好正宗既意大利飯,軟滑但中心仍保留些微硬度,整體好creamy。兩隻大蝦在上面,

Pavia位於九龍城多年,係一間充藝術氣息而又令人感到溫暖既餐廳。餐廳內牆身和掛畫係一系列廚師服務員的可愛繪畫;還有現在因臨近聖誕節,餐廳亦佈置了聖誕老人和雪人的擺設。

餐包

蕃茄水牛芝士沙律配新鮮紫蘇

蕃茄水牛芝士沙律配新鮮紫蘇 $128

焗法國田螺 $98

煙肉辣肉腸Pizza $128

大蝦忌廉汁意大利飯

大蝦忌廉汁意大利飯 $268
好正宗既意大利飯,軟滑但中心仍保留些微硬度,整體好creamy。兩隻大蝦在上面,下面還有好多小菇。好開心可以食到呢個意大利飯。

呢間餐廳我一定會再幫襯,好期待下次食其他菜式!
Type of Meal
Dinner