📍SObyACT Cafe (黃竹坑)📍黃竹坑香葉道22號地下S22號舖🟡北非番茄蛋跟麵包 Shakshuka with Bread $98🟡薑汁拿鐵 (季節限定) $35(跟餐)北非蕃茄蛋(Shakshuka)係一個以蕃茄為靈魂嘅菜式,用酸甜嘅蕃茄蓉包住兩隻水煮蛋,味道濃郁中帶少少辣香,夠晒惹味!餐廳仲特別加入雞肉,肉質嫩滑,搭配埋麵包一齊食,啲醬汁真係點都唔會剩低,每啖都充滿滿足感。份量唔算細,食完感覺啱啱好,唔會太滯。 季節限定熱薑汁拿鐵的薑汁帶嚟少少微辣嘅溫暖口感,但又完全唔搶奶同咖啡嘅味,層次分明。天氣涼嘅時候飲返杯,暖胃又舒服,跟餐加 $35 真係抵飲。 成間 Cafe 感覺輕鬆舒服,鐘意異國風味菜式嘅朋友可以試吓!Ps 仲買咗包豆!正!返屋企沖嚟飲
📍SObyACT Cafe (黃竹坑)
📍黃竹坑香葉道22號地下S22號舖

🟡薑汁拿鐵 (季節限定) $35(跟餐)

Ps 仲買咗包豆!正!返屋企沖嚟飲
2024-12-14