2019-01-10 263 views
話說係將軍澳成日食糖水,但成日經過呢間鋪頭都不屑一顧,因為門面太簡陋,感覺伏伏地,所以一直只係pop corn pop walk果d食。今次因為朋友極力推介,即管試一次,買左墾丁紫米哥同九份竽圓王,因為好近屋企所以選擇外賣番去慢慢嘆!!事實證明原來真係唔可以以貌取"鋪",九份竽圓王非常足料,有地瓜圓竽圓同綠茶圓,仲有豆腐花同涼粉,d圓圓全部都好有味,尤以綠茶圓最突出!果陣綠茶味每咬一啖都滲到出黎,口感煙un,超有咬口~大愛!涼粉同紅豆豆腐花配搭得宜,老公唔食薑汁所以轉左做椰汁~甜度適中!好味!!墾丁紫米哥都有齊地瓜圓竽圓同綠茶圓,睇menu以為得竽圓,真係好surprise喔!!椰汁紫米露都唔會好漏,竽頭又夠粉,不過食哂成碗真係好飽~係非常滿足既飽飽呢menu仲有好多其他選擇~

menu仲有好多其他選擇~

TakeAway