2018-12-29 162 views
今日天氣寒冷,諗住食火鍋可以暖下身,網上見有間火鍋店都幾多好評,就去試一試我覺得價錢唔貴,因為午市幾十蚊已經有一個一人鍋、粉絲或者飯、再加飲品我揀咗個咖喱奶蓋鍋,每個火鍋都有指定嘅材料,呢款有豬肉片、娃娃菜、黃金魚子球、鳴門、蟹柳、魚蛋、沙葛、沙白、魷魚圈、四季豆、粟米、金菇等等,湯底上有一層奶蓋,都幾特別湯底唔算特別辣,有淡淡嘅咖喱味,材料豐富,冬天食就最好粉絲幾爽口飲品我就加咗$7轉做茉香奶綠,茶味好濃,唔會比奶蓋過味道餐廳有提供一啲沙茶醬、蒜蓉醬等俾客人調味另外仲叫咗個麻辣臭豆腐試吓,臭豆腐嘅質地比較粉身,麻辣味香濃,可以一試餐廳坐得幾舒服,午市又冇限時,職員服務態度幾好,係一人火鍋店嘅不錯選擇

咖哩奶蓋鍋

湯底唔算特別辣,有淡淡嘅咖喱味,材料豐富,冬天食就最好

粉絲幾爽口

飲品我就加咗$7轉做茉香奶綠,茶味好濃,唔會比奶蓋過味道

茉香奶綠

餐廳有提供一啲沙茶醬、蒜蓉醬等俾客人調味

麻辣臭豆腐

2018-12-29