2021-08-10
收到消費券同爸爸去食餐好,爸爸鍾意食中餐。呢間中餐好岩一家大細去食,因為款式又多,而且質素仲好高。餐牌上好多套餐都好抵,又有海鮮又有小菜,價錢都幾抵食,親民價。我地揀左個晚市組合A,可以揀蒸帶子或聖子,仲有好多款小菜可以揀。好吸引。我哋最後揀左粉絲蒸聖子,之後再揀多個小菜,就揀了菠蘿咕嚕肉。首先講下個聖子,份量都好多架,有四大隻,每隻都好大隻好多肉,不是瘦瘦的,啖啖肉好鮮好味,粉絲底份量都不少,而且仲吸曬聖子既鮮味,成個粉絲都好好味。好吸引。另外個小菜都好正,菠蘿咕嚕肉,賣相金金黃黃,酸酸甜甜好開胃好好味。咕嚕肉炸得脆脆,外面又有汁,甜甜酸酸,正。份量都唔少,有超多粒,好味。入面仲有菠蘿、三色椒,成個餸都好開胃。另外同爸爸仲點了一份燒鵝例牌,燒鵝啖啖肉,肉厚,皮都脆脆地。好香,唔錯唔錯,個例牌份量都唔少,我同爸爸兩人食都覺得份量好多。但真係好好味,好正。仲有不得不提呢個六頭鮑魚。$38一份,相當抵,鮑魚size都不細,仲有大大既冬菇,味道好濃好正,唔錯。用刀叉慢慢品嘗隻鮑魚,正,啖啖肉好好咬,唔錯。呢晚爸爸食得好開心,食物質素唔錯。
呢晚爸爸食得好開心,食物質素唔錯。