2017-12-24 107 views
今天有朋自遠方來,移民已10年多的老朋友回來辦點事,順道約埋一班老朋友聚一聚,朋友說香港變了很多,喜歡熱鬧的他,約我們舊地重遊,去了廟街,行到攰就提議找間食店,一邊食晚餐一邊啤一啤,傾下往事,甘岩見一間名叫麻市滋味館,客人都食到津津有味,談笑風生,氣氛好好又熱鬧,我們入座了。脆皮菠蘿咕嚕肉:咕嚕肉入味有口感,外層脆口,味道酸酸甜甜的,好醒胃。椒鹽蒜香鮮魷:外層酥脆,內面魷魚彈牙,椒鹽惹味帶蒜香,十分美味!豉椒鵝腸:鵝腸比較幼身,豉椒醬汁惹味,鵝腸有口感,夾埋芽菜一齊食會比較好吃喔!錦江豆腐煲:尼個有驚喜,豆腐面層煎過,入面超嫩滑,另外還有彈牙的鮮魷和蝦仁等,加上特製濃郁的醬汁,非常惹味,超正!星洲炒米:夠穫氣,大大碟,米粉幼身爽口,配料豐富,有火腿、义燒、韮黃和彈牙的蝦仁。咖哩味帶少辣!啤酒買一送二,非常底飲。芒果布甸:自家製的芒果布甸,店主送的,滑滑的口感,甜度適中,加些花奶更香滑。好味!

啤酒買一送二,非常底飲。

2017-12-14
Type of Meal