2021-02-10 132 views
一向呢都聽聞石門呢度呢非常之多嘢食啊,今次呢我就同朋友準備去野餐,野餐之前呢我哋就嚟咗石門食日本嘢,我哋呢就揀咗一間非常之近石門火車站嘅拉麵店。我呢見到呢個宣傳單張呢,二話不說呀就俾佢吸引咗我,我就叫咗佐賀和牛濃厚牛骨湯拉面。拉麵上到嚟,店員會即刻幫你倒湯,和牛係熱辣辣嘅湯入邊呢就會開始熟。牛肉非常軟身、厚薄呢均勻。至於個湯底非常之入味,唔會太油膩,亦都係有非常濃郁嘅牛骨湯味。朋友叫咗叉燒溏心蛋伊勢海老豚骨湯拉麵叉燒唔會太肥啦亦都唔會太瘦啱啱好,而呢個Etoner除咗有豚骨嘅眉之外呢仲有蝦嘅鮮味,非常之鍾意呢一個湯底啊,亦都非常推介比鍾意蝦嘅朋友呀。小食方面呢有炸雞鎚同埋柚子味蓮藕柚子味蓮藕酸甜酸甜,呢非常清爽啊一解炸雞嘅油膩。
朋友叫咗叉燒溏心蛋伊勢海老豚骨湯拉麵
小食方面呢有炸雞鎚同埋柚子味蓮藕
柚子味蓮藕酸甜酸甜,呢非常清爽啊一解炸雞嘅油膩。