2023-04-01
葵廣一向都係掃街天堂,亦都係我嘅掃街首選😚,佢嘅熱鬧程度絕對同台灣嘅夜市有得比。無論係粥粉麵飯,定係串燒飲品,葵廣應有盡有😎。。今日再次嚟到葵廣醫肚,照舊例牌嚟到2樓潮流廊,發現開咗一間新舖,係食韓式炸雞嘅,佢主打韓式炸雞Crossover美式Fish N‘ Chips,睇賣相都幾吸引,一於就佢啦😂。。個店主都幾Young,同佢傾咗兩句,原來佢係由前米芝蓮餐廳廚師,咁後生就出嚟創業,認真唔話得🙈。。我叫咗三款口味,分別係蜂蜜脆脆、水牛城同埋黑松露醬。味道先唔講,首先個炸雞嘅口感真係冇得頂❤️,口感非常之爽脆,而且佢個炸皮非常薄,又薄又脆,咬落口入邊個雞依然Juice,簡直外脆內軟🤩。佢嘅粉漿同外面嘅炸雞店非常之唔同,唔覺有油膩感😋,而目薄到如果唔係食到卜卜聲嘅,都唔知道原來裹咗層粉漿😂。。而味道方面亦都好出色,三種味道都唔錯,蜂蜜嘅甜而不膩,水牛城嘅惹味,黑松露嘅香口我都好鍾意☺️。而當中,我特別鍾意蜂蜜脆脆😝,佢除咗有蜂蜜嘅甜味之外,仲有辣根嘅味,少少辣少少甜,味道好有層次,好有驚喜❤️。