2023-09-13
放假想搵個地方同朋友坐下,食下野🤭所以去左元朗一間有燒烤又有酒飲既餐廳食下野。入面既野食選擇好多,原來除左燒烤,都仲有主食,而我今次主要係食燒烤,飲啤酒🤤牛類🐂我地叫左A5和牛串,雖然係燒,但燒得岩岩好,唔會太過熟而靭,亦好香🤤仲叫左牛仔骨,好入味。牛肋條串都唔錯!煙燻和牛舌係幾爽口,仲要厚身得黎都唔難咬👍🏻安格斯肥牛露筍串,依個好夠汁,個味又調得好好!雞類🐥大蔥雞髀肉串係有啲蜜糖係上面,亦都燒得好香,亦很多汁。雞翼包飯,依個靚感覺好得意,口感好軟糯,唔錯唔錯👍🏻明太子玉子燒佢個面係一層明太子再燒,兩個加埋個味好夾,係會想再食既味道😋蔬菜類🍆燒茄子真係好夠味,又夠蒜香味,香噴噴咁!你叫左香草芝士焗雜菌,依個真係好好食,好夠芝士味,而份量都幾多😍海鮮類🦐香蒜燒飽魚,燒得岩岩好,唔會好乾,都唔會燒老左👍🏻扇貝係大大粒的,要分兩啖先食得哂。燒聖子係好夠味,同juice,個味都岩岩好。佢既芝士虎蝦都好正,一大片芝士放係蝦上面,好有味,蝦都好爽甜🤤燒烤我必食既雞泡魚干真係我既大愛,送酒真係100分😌👍🏻全部我地都叫左小辣,好好味🤤環境都好舒服,可以慢慢坐慢慢食,聽吓歌傾吓偈😆下次可以再去😌
牛類🐂
雞類🐥