2023-08-09
今日落元朗探朋友,順便食埋晚餐先返屋企。今日朋友帶左我去位於Yoho 的「馬場洞烤肉專門店 」食精選2人燒烤套餐。餐廳環境寬敞,以卡位為主、坐得舒適,抽風系統做得好,食完沒有油煙味。一坐低,侍應會先奉上5碟韓式前菜有木耳、泡菜、沙律、蒜芯,海帶,全部都可以無限追加。精選2人燒烤套餐擺盤吸引,牛肉包括菲力牛排、牛膈肌、韓式調味牛肋骨肉、牛肋骨,其中菲力牛排和牛膈肌,牛味濃郁,肉質軟腍,加少鹽肉味更提升,再用上生菜包住一齊食,可以減低油膩感。招牌炸雞新鮮熱辣辣炸起,炸得香脆,肉質Juicy,有埋我至愛既蜜糖芥末醬,非常滋味。烤蝦及雜錦蔬菜蝦有2隻,爽口彈牙,雜錦蔬菜有青紅黃椒、茄子、金菇、洋蔥、薯仔、蘆筍。另外我地亦加配頂級芝士豬肉香腸&韓式焗芝士粟米兩款芝士芝味十足,仲可以拉絲,其中最鍾意韓式芝士粟米,味道就好似細細食粟米波既味道,以種味道好懷念。荔枝梳打&奇異果梳打梳打不算太甜,味道剛剛好。
一坐低,侍應會先奉上5碟韓式前菜
有木耳、泡菜、沙律、蒜芯,海帶,全部都可以無限追加。
精選2人燒烤套餐
招牌炸雞
烤蝦及雜錦蔬菜
另外我地亦加配
頂級芝士豬肉香腸&韓式焗芝士粟米
荔枝梳打&奇異果梳打
梳打不算太甜,味道剛剛好。