2016-07-14 247 views
麥當勞又同hello kitty crossover啦~ 今次係滋味蝦堡,個盒重要係粉紅色,幾靚幾得意丫~唔知係咪為左配合剛完結嘅歐國盃,一打開就見到塊好似足球形狀嘅芝麻麵包。先嚐一口,都幾香幾鬆軟~ 再下層就係号稱「外脆內軟,啖啖蝦肉嘅炸蝦餅,塗上惹味嘅千島醬和芥末醬, 再配合清脆可口嘅切片生菜」…Well…現實賣相係差d,但整體食落口都唔係咁差既…炸蝦餅又真係啖啖肉,同炸得唔乾。 醬汁我又真係覺得少左d,我食到千島醬既味道,但芥末醬又唔多覺。切片生菜唔覺有, 生菜絲就有少量。有人會覺得漢堡包入面既生菜絲係可有可無,但我覺得生菜絲係個包嘅靈魂,可以帶出爽口嘅感覺。總括黎講,廿幾蚊食個包確實有點小貴,不過貪新鮮試下又無妨,反正又唔難食!
麥當勞又同hello kitty crossover啦~

今次係滋味蝦堡,個盒重要係粉紅色,幾靚幾得意丫~

先嚐一口,都幾香幾鬆軟~

Well…現實賣相係差d,但整體食落口都唔係咁差既…

炸蝦餅又真係啖啖肉,同炸得唔乾。

2016-07-13
TakeAway
$23.7 (Tea)