2024-09-08 611 views
📍香港📍大角咀📍樂天經典📍大角咀海庭道18號奧海城2期UG樓UG09號舖📍星期一至日 11:30~22:00🤍 奧海城分店窗邊位係落地大玻璃,環境乾淨,坐得舒服闊落。座位之間有足夠嘅空間。店員服務都唔錯,留意到我甜品未上主動幫我去追👍🏻🤍 抵食新加坡風味星馬菜二人套餐$668✨ 前菜青瓜青瓜爽脆,酸酸甜甜好開胃🥒✨ 星馬金磚豆腐外脆內滑嘅金磚豆腐超級香口!!足足有十大件!真係啱啱炸起上枱熱辣辣🔥 外層非常酥脆而豆腐勁軟滑💓 基本上每枱都有叫!!必試🙌🏻✨ 黃金焗螃蟹濃郁嘅鹹蛋黃香,鹹香完全滲入蟹肉入面🦀又香又惹味,極度邪惡😍 蟹鉗蟹腳嘅蟹肉幾飽滿🥢✨ 金銀蛋浸時蔬蔬菜份量好大方,兩個人最後都食唔晒🥬✨ 蝦味魚子蝦球炒飯蝦仁大隻彈牙🦐 基本上每一啖都食到魚子🐟 飯炒得夠乾身粒粒分明🍚 ✨ 招牌酸甘香茅凍好似一粒粒啫喱咁幾特別,香茅味唔會太重易入口,仲有青檸嘅香味同高纖維嘅奇亞籽。涼浸浸幾fresh。✨ 清心丸綠豆爽第一次食清心丸,幾Q彈煙韌。仲有爽脆嘅馬蹄,口感幾豐富。食完個身都暖笠笠。✨ 檸檬薏米水檸檬薏米水有去濕健脾嘅功效,適合大部份女士們。甜度啱啱好,清清甜甜好易入口🍹仲可以中和鹹
📍香港📍大角咀
📍樂天經典
📍大角咀海庭道18號奧海城2期UG樓UG09號舖
📍星期一至日 11:30~22:00

🤍 抵食新加坡風味星馬菜二人套餐$668

✨ 前菜青瓜
青瓜爽脆,酸酸甜甜好開胃🥒
前菜青瓜

✨ 星馬金磚豆腐
金磚豆腐

✨ 黃金焗螃蟹

✨ 金銀蛋浸時蔬
蔬菜份量好大方,兩個人最後都食唔晒🥬
金銀蛋焗時蔬

✨ 蝦味魚子蝦球炒飯

✨ 招牌酸甘香茅凍
招牌酸甘香茅凍

✨ 清心丸綠豆爽
清心丸綠豆爽

✨ 檸檬薏米水
檸檬薏米水有去濕健脾嘅功效,適合大部份女士們。甜度啱啱好,清清甜甜好易入口🍹仲可以中和鹹蛋黃蟹嘅膩👍🏻推介!

✨ 無糖豆漿
飲落係鹹鹹地嗰隻無糖豆漿🥛