2022-09-17 83 views
終於九月尾又係成班中同聚會時間!有朋友話不如試試呢間半唐番~ 我地五個女仔,叫咗個六人餐,有沙律小食拼盤兩個主菜一份主食同埋甜品📍煙鴨胸水蜜桃沙律 (1.5lb)沙律有滿滿水蜜桃芝士碎同沙律菜仲有鴨胸,再加埋沙律汁一齊撈埋黎食好開胃~📍小食併盤(各6件)全部係炸物!有脆炸雞,芝味魚腐金磚、雞肉洋蔥圈 同雜菜春卷,每樣各六件,我最鐘意芝味魚腐點埋泰式辣雞醬超惹味📍德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤 (2-3磅)佢有四款唔同嘅腸,紐倫堡腸咖喱香腸同法蘭克福腸,啱晒各位食肉獸~另外仲有意式肉丸,加埋醬汁酸酸甜甜令油膩感降低~📍原隻露絲瑪莉燒春雞 (2lb):春雞已分成四大件,入口雞肉超鮮嫩~雞肉仲勁滑咬開就滲出淡淡香草味 📍經典重現白汁雞皇飯 (1.5磅)嘩勁多料!有好多青椒雞肉等材料一齊焗,白飯撈汁係會食唔停口架而且份量超多!一人可以分到兩碗!📍一口紐約芝士蛋糕 (6 件)甜品時間! 紐約芝士蛋糕細細件,bitesize 啱啱好,味道唔會太甜剛好啱晒女仔呀~~
終於九月尾又係成班中同聚會時間!
有朋友話不如試試呢間半唐番~

📍煙鴨胸水蜜桃沙律 (1.5lb)

📍小食併盤(各6件)

📍德國啖啖肉腸配意式肉丸拼盤 (2-3磅)

📍原隻露絲瑪莉燒春雞 (2lb):

📍經典重現白汁雞皇飯 (1.5磅)

📍一口紐約芝士蛋糕 (6 件)