2021-04-04
.我發現我哋成班朋友都好鍾意打邊爐,今次就去咗旺角新開無耐嘅藥膳火鍋店,餐廳地方都好大,而且裝修好特別,有一種古色古香嘅客棧咁樣嘅感覺☺️我哋成班都係有選擇困難症,所以湯底就好鍾意叫鴛鴦鍋,一邊係酸菜白肉鍋另一邊係滋潤魚雲靜心鍋,好足料嘅湯底,一滾起就聞到好香,個個都忍唔住試咗個湯底先😆魚雲靜心鍋,有大大個魚頭同埋四份一隻竹絲雞加埋一啲藥材,飲落有魚嘅鮮味仲有微微嘅藥材味同埋好特別嘅係有少少胡椒味😋蟹柳響鈴呢個配搭相當特別,輕輕浸一浸湯就食得,外層脆卜卜嘅響鈴包住蟹柳,口感好特別手切牛肉(細)唔會過肥或過瘦,油脂分布好平均,牛味香濃西班牙黑毛豬色澤粉嫩,薄薄一片,淥幾下就食得野生竹笙平時食竹笙都係比較細條,但係呢度就大大條,用嚟打邊爐好正索晒湯底嘅味道龍躉片即叫即劏,好新鮮,而且份量都唔少,啱晒鍾意食魚嘅朋友.
蟹柳響鈴
手切牛肉(細)
唔會過肥或過瘦,油脂分布好平均,牛味香濃
西班牙黑毛豬
色澤粉嫩,薄薄一片,淥幾下就食得
野生竹笙
龍躉片
即叫即劏,好新鮮,而且份量都唔少,啱晒鍾意食魚嘅朋友