2018-09-11 2472 views
今日同同事OT左一陣,不如係咪公司附近食野丫,我地知道葵興地鐵站附近有個新商場,叫<活@KCC>,這個商場裡面都算多食店同商舖,所以我同同事去睇下有咩食。見到有間咪走雞有飯又有麵,不如試下,見他們寫住皇牌係【花膠雞湯米粉】,是我最愛。坐底之後,店員都好有禮貌地同我地說推介有【花膠雞湯米粉】、【咪走雞飯】、【椒鹽豆腐】三個,又有介紹他們有套餐,有主食、小食、飲品。我地緊係選擇左套餐。【花膠雞湯米粉】+【椒鹽豆腐】我就選左花膠啦,花膠雞湯真係好濃郁,又有輕微既酒香,他加左花彫酒、糯米酒、雲耳、紅棗等食材煮出來,飲一啖湯似一個滋補燉雞既湯咁濃郁,加埋雞件都好滑,值得一試!椒鹽頭腐炸得外層香脆內裡豆腐十分軟滑!令到我們食唔停口!【酸辣雲吞魚蛋魚片頭米線】+【涼菜三小碟】+【紅豆冰】米線仲可以選不同湯底,同事選擇左酸辣,味道唔錯都好多餸,個米線軟硬適中。涼菜三小碟有大豆芽、青瓜、雲耳,每款都十分爽口同新鮮,味道剛好!有麻辣既味道。紅豆冰不算好甜,見到粒粒紅豆,食落好有咬口,正。【咪走雞米線餐(辣味)】+【飲品】咪走雞米線餐沒有跟小食,想跟小食就要加$12D辣味入哂係D雞裡面,又幾

【花膠雞湯米粉】+【椒鹽豆腐】

椒鹽頭腐炸得外層香脆內裡豆腐十分軟滑!令到我們食唔停口!

【酸辣雲吞魚蛋魚片頭米線】+【涼菜三小碟】+【紅豆冰】
紅豆冰不算好甜,見到粒粒紅豆,食落好有咬口,正。

【咪走雞米線餐(辣味)】+【飲品】
咪走雞米線餐沒有跟小食,想跟小食就要加$12
D辣味入哂係D雞裡面,又幾滑,有少少麻辣FEEL,味道很好!
2018-09-08
$70 (Lunch)